7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vstup do extraligy se Královu Poli nevydařil, zvítězil Liberec

DR188338

V prvním extraligovém utkání sezóny 2018/19 přivítaly královopolské volejbalistky na své palubovce Liberec. Úvodní set v hale na Vodově sice patřil domácímu týmu, v následujících třech sadách už ale za vítězný konec zatáhly pokaždé liberecké hráčky, a tak tři extraligové body putují na sever Čech.„Po výborném prvním setu jsme si dnes bohužel zápas prohráli sami svým zbytečným strachem. Budeme muset před čtvrtečním utkáním se Šternberkem zapracovat na spoustě věcí,“ uvedl po prohraném duelu brněnský trenér Tomáš Samsely.

„Dnešní prohra nás samozřejmě moc mrzí, teď už se ale musíme plně soustředit na další zápas, který ve čtvrtek budeme hrát doma proti Šternberku,“ dodala kapitánka Klára Vyklická.

Úvod prvního dějství byl v hale na Vodově vyrovnaný do stavu 8:8, pak ale začaly otěže přebírat domácí hráčky a Liberci odskočily při podání své americké posily Bailey Nichol o čtyři body (12:8). Hostující zareagovat hned nedokázaly (16:10), skóre se jim podařilo zkorigovat až za stavu 21:18, kdy bral domácí kouč oddechový čas. Jeho svěřenkyně už si pak s koncovkou poradily bez ztráty bodu – set zakončila smečí druhá Američanka KP Brna Taylor Fricano (25:18).

Druhá sada měla podobný začátek jako předchozí set a lámala se za stavu 10:10. Liberecké volejbalistky zpřesnily hru a dostaly se do vedení 11:14. Při podání Lucie Mikšíkové pak navýšily svůj náskok až na rozdíl sedmi bodů (12:19) a na ten už bylo Brno krátké. Druhý set tak vyzněl pro hostující volejbalistky poměrem 16:25.

Do následující sady vlétl Liberec při podání Simony Kopecké vedením 0:5. Domácí na náskok sice zareagovaly a po esu Gabriely Kopáčové snížily na 5:7, blíž k tělu se ale svým libereckým soupeřkám po celý třetí set Brno dostat nedokázalo. Svěřenkyně Libora Gálíka svoje vedení nejenom držely dál, ale i navyšovaly (9:18) a sadu nakonec braly bez problémů 15:25.

Rozjetý Liberec ve své hře pokračoval i dál (2:8). Královo Pole za tohoto stavu hlavu nesvěsilo a přiblížilo se i díky esu své kapitánky Kláry Vyklické hostujícím na dosah (8:10). Liberec se však zkoncentroval a opět se Brnu vzdálil (9:14). Tým Tomáše Samselyho už pak srovnat krok nedokázal (16:22), a tak to byly na Vodově liberecké hráčky, kdo se po závěrečné smeči bývalé královopolské volejbalistky Nikoly Pištělákové na 19:25 radoval z první extraligové výhry.

 

VK Královo Pole – VK DUKLA Liberec 1:3 (25:18, 16:25, 15:25, 19:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT