7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Výborná divácká kulisa i napínavý souboj. Na Olymp to nestačilo

DR182883

Extraligový duel mezi Královým Polem a Olympem Praha byl protkaný od začátku až do konce přítomností dětí z přípravek KP Brna, které se společně s ostatními fanoušky postaraly v hale na Vodově o výbornou atmosféru. Odměnou všem byla napínavá bitva, ve které se po jednoznačné výhře Olympu v první sadě Brno zkoncentrovalo a vrátilo zpět do hry. Z vítězství 1:3 na sety se ale nakonec přece jen radovaly pražské hráčky. „Bohužel jsme se dnes zalekli těžkých míčů a nikdo na sebe nedokázal v důležitých momentech vzít trošku zodpovědnosti. Jede se dál a my se teď musíme plně soustředit na utkání v příštím týdnu,“ uvedl po zápase brněnský trenér Tomáš Samsely.

„Dnes jsme se po první sadě dokázaly zvednout, ale bohužel jsme to neudržely. Olymp nás tlačil servisem a my nepodržely příjem útokem,“ dodala kapitánka Klára Vyklická.

První set byl v hale na Vodově zcela v režii hostujících Pražanek. Ty si v úvodu sady vytvořily čtyřbodové vedení (4:8) a poté už bodový rozdíl jen navyšovaly. Na servisu se v dresu Olympu dařilo hlavně Nikole Bartecké a Pavlíně Šimáňové, které se svými spoluhráčkami vyhrály první set vysoko 9:25.

Rozjetý Olymp pokračoval ve své hře i v následující sadě (4:7) a Brno se muselo opět dotahovat. Srovnat se domácím ale tentokrát povedlo (12:12) a oba týmy se začaly rvát o body (17:16). Do koncovky vstupovaly lépe brněnské volejbalistky (21:18), a i když se svěřenkyně Stanislava Mitáče ještě dokázaly Královu Poli těsně přiblížit (22:21), na vítězství jim to tentokrát nestačilo (25:21).

Třetí set byl vyrovnaný do stavu 6:6, pak se ale na podání Olympu postavila Romana Staňková a se svým týmem se ujala vedení 6:10. Domácí volejbalistky pak musely čelit rostoucímu náskoku soupeřek (11:17), ale v závěru sady se jim podařilo dotáhnout na rozdíl dvou bodů (19:21). Olymp za tohoto stavu bral oddechový čas a hned po něm připsal tři body v řadě (19:24). Domácí pak sice ještě odvrátily tři setboly (22:24), čtvrtý si už ale Praha pohlídala a dostala se do vedení 1:2 na sety.

Následující dějství se opět lámalo za stavu 6:6 a poté to bylo jako na houpačce – čtyři podání z rukou Pavly Meidlové (10:6) a hned na to odpověď Olympu z rukou servírující Lucie Kalhousové (10:12). Oba týmy se praly o každý míč do stavu 17:17, hostujícím se pak ale povedla dlouhá vítězná šňůra  až na 17:24, jejíž vyvrcholením byl hned první proměněný mečbol (17:25).

 

KP Brno - Olymp Praha 1:3 (9:25, 25:21, 22:25, 17:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT