7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Bez zraněné Mikyskové ztráta na Slavii

 Vlažný nástup do pátého setu způsobil, že si Brňanky přivezly těsnou porážku 2:3 z hřiště pražské Slavie. Ztratily tím bezprostřední kontakt s prvním místem tabulky, naopak se na ně na rozdíl jedné porážky dotáhl pražský Olymp.

 

 

 

14. kolo ženské volejbalové extraligy

SK Slavia Praha - VK Královo Pole Brno 3:2 (-28,16,20,-22,11)
Rozhodčí: Dvořák, Renčín. Počet diváků: 150.

Sestava Brna: Jelínková, Tomanová, Hanusová, Tobiášová, Fiedlerová, Hasalíková, libero Drexlerová - Kubínová, Onderková, Bradáčová, Goliášová

Před utkáním čtrnáctého kola ženské volejbalové extraligy na hřišti pražské Slavie musel trenér Brňanek Miroslav Čada opět improvizovat v sestavě. Soňa Mikysková, v poslední době hlavní úderná síla brněnského družstva, si přivodila problémy s břišními svaly a minimálně čtrnáct dní bude v sestavě absentovat. Místo ní se na post univerzála vrátila Tereza Tobiášová, čímž ale musela opustit místo smečařky. Tím byla síla brněnského útoku oslabena a v zápase se to projevilo. Královopolanky dokázaly s pražským družstvem držet krok na příjmu a servisu, ale zaostávaly především v útoku. V prvním setu se jim ještě podařilo zvrátit nepříznivý stav 21:24 ve svůj prospěch, ale psychickou výhodu nevyužily a jejich soupeřky hru v dalších dvou setech ovládly. Ve čtvrtém setu se brněnská hra zlepšila a díky tomu se stav utkání vyrovnal. Královopolankám se však vůbec nevydařil začátek pátého setu. Rychle prohrávaly 1:4 a získaný náskok Slávistky do konce utkání udržely. I přes třetí porážku v sezóně zůstávají Brňanky na druhém místě tabulky, v příštím kole je však čeká těžký souboj na hřišti třetího Olympu.

Ohlasy po utkání

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "S porážkou jsme nepočítali, ale svědčí to o vyrovnanosti letošní sezóny. Chyběla nám v útoku Mikysková. Tobiášová za ni sice dobře zaskočila, ale pak nám chyběla na smeči. V útoku jsme tentokrát byli velmi slabí."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT