7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Překvapivě hladké vítězství na Olympu

 Po nezdaru se Slávií čekal Brňanky další zápas na pražské půdě. Ve Vršovicích předvedly mnohem lepší výkon a překvapivě hladce si poradily s Olympem. Na vítězství mohou navázat hned v sobotním utkání s Frýdkem-Místkem, které v domácí královopolské hale začne v 18 hodin.

 

 

15. kolo ženské volejbalové extraligy

Olymp Praha - Brno 0:3 (-21,-17,-22)
Rozhodčí: Kvarda, Němeček. Čas: 69 min. Diváci: 200

Sestava Brna: Tomanová, Hanusová, Mikysková, Tobiášová, Hasalíková, Kubínová, libero: Drexlerová - Jelínková, Onderková

Po nezdaru na Slávii odehrál tým brněnských volejbalistek i další extraligové kolo na pražské půdě. Tentokrát zamířil na půdu loňského vicemistra - družstva Olympu. Pražanky se před vzájemným duelem držely na třetím místě tabulky, avšak v posledních zápasech se potýkaly s herními výpadky. Jejich trenér Mitač určitě nemohl být spokojen s hladkou porážkou ve finále Českého poháru nebo s nečekanou porážkou v Přerově. Ani opakování loňského extraligového finále mu příliš náladu nezvedlo. Brňanky předvedly mnohem lepší výkon, založený na kvalitním servisu a důraznějším útoku, jehož sílu pozvedl návrat uzdravené Mikyskové. Olymp nedokázal Brňankám konkurovat, trápila se především jeho hlavní útočná hvězda Havlíčková, jejíchž pět úspěšných útoků a útočná produktivita 28% byly hluboko pod jejími možnostmi. Celý zápas byl v režii brněnského družstva, mírný náskok Pražanek v prvním a třetím setu byl vždy záhy zlikvidován. Výsledkem bylo poměrně nečekané, leč zasloužené vítězství hostujícího královopolského družstva, které si vytvořilo před svými pronásledovatelkami dvoubodový náskok v tabulce. Ten mohou Brňanky potvrdit hned v sobotním domácím utkání s družstvem Frýdku-Místku.

Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "V dnešním utkání jsme byli lepší v útoku i na příhrávce. Podařilo se nám ubránit Havlíčkovou, což vždy v těchto vzájemných utkáních bývá klíčem ke konečnému výsledku. Naopak v našem dresu výborné výkony předvedly Mikysková, Tomanová a Hasalíková."

Foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT