7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno bude muset o postup v Challenge Cupu zabojovat doma

Thias2

Královopolským volejbalistkám úvodní duel Challenge Cupu nevyšel podle jejich představ, řeckému týmu AO Thiras podlehly svěřenkyně Tomáše Samselyho na Santorini 0:3 na sety. Šanci na reparát bude mít KP Brno už příští úterý, kdy se doma v hale na Vodově pokusí Řecko porazit, a vykřesat tak naději na postup do osmifinále tohoto evropského poháru. „První set byl dnes z obou stran jako na houpačce. Je škoda jeho koncovky, protože v ní se pravděpodobně zlomil celý zápas. V dalším průběhu utkání jsme se bohužel rozsypali na přihrávce. Thira hrála velmi dobře v obraně na síti a v poli, což byl asi dnes největší rozdíl mezi oběma týmy,“ zhodnotil zápas brněnský trenér.

 

 

„V prvním setu jsme hrály dobře, bohužel nám ale nevyšla jeho koncovka. Ve zbytku utkání chyběla na naší straně potřebná razance v útoku," dodala kapitánka Klára Vyklická.

Úvodní set začalo KP Brno v bouřlivé atmosféře velmi zakřiknutě. Obě družstva se dlouho oťukávala a hodně tlačila servisem. Za stavu 13:12 pro domácí nastoupila na servis Agata Skiba a otočila vedení na stranu Králova Pole (13:16), což rozvášnilo fanoušky a srbský kouč Branko Gajic bral time out. Řecký celek zbraně nesložil a díky kvalitnímu servisu skóre srovnal na 21:21. Koncovku pak lépe zvládl domácí tým a první set vyhrál 25:21.

V druhé sadě ani změna nahrávaček nepřinesla KP Brnu požadovanou změnu rytmu, brněnské smečařky navíc narážely po agresivním servisu na kvalitní dvojblok Thiry (19:10). Soupeř tak vyhrál sadu s přehledem poměrem 25:16.

Třetí set začal na obou stranách opatrně (5:5). Domácí hráčky pak znovu začaly tlačit podáním a postupně se ujaly vedení 15:12. Srovnat krok už se Brnu nepodařilo, Thira naopak dál přesně útočila a set nakonec vybojovala i potřetí pro sebe (25:18).

 

AO Thiras – VK Královo Pole 3:0 (25:21, 25:16, 25:18)

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT