7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šternberk byl dnes bohužel nad královopolské síly

KP Olymp 2018 19

A-tým KP Brna přicestoval z Řecka, kde odehrál úvodní zápas evropského Vyzývacího poháru, teprve v pátek večer, a tak na něj další extraligový duel čekal netradičně až v neděli. K dohrávce 11. kola zamířily brněnské hráčky do Šternberka, který na začátku sezóny porazily doma bez ztráty setu. Vítězství se ale Královu Poli tentokrát bohužel zopakovat nepodařilo. „Gratuluji Šternberku k vítězství a přeji brzké uzdravení nahrávačce tohoto týmu, která se během zápasu nešťastně zranila," vzkázal soupeři po utkání Tomáš Samsely.

 

 

Domácí volejbalistky vstoupily do zápasu lépe a první set vyhrály poměrem 25:15. Královo Pole odpovědělo bleskurychle, když druhou sadu ovládlo 12:25. Následující dva sety se pak rozhodovaly vždy až v koncovkách, které nejtěsnějším možným rozdílem bral pokaždé Šternberk, a po výhře 3:1 se tak i radoval ze zisku tří extraligových bodů. „Dnes jsme ve Šternberku udělaly příliš moc zbytečných chyb, teď se ale musíme soustředit na nejbližší dva zápasy, které nás čekají doma, a přidat mnohem důraznější výkon," řekla po utkání kapitánka Klára Vyklická.

„Náš tým bohužel v této době neprochází nejlepším obdobím. Po kvalitních výkonech ze začátku listopadu se začala více projevovat hlavně absence zraněné univerzálky Kopáčové. Ve spojení s náročným programem posledních dnů se naše mladé družstvo nedokáže zbavit velkých výkyvů, a ty bohužel přináší neúspěch s týmy, které bychom kvalitou určitě měli převyšovat," uvedl prezident klubu Richard Wiesner.

„Proto budeme jak v úterý doma při pohárové odvetě s Thirasem, tak v sobotu v domácím extraligovém duelu proti Ostravě, velmi potřebovat obnovit nejenom dostatečnou sebedůvěru, že jdeme po správné cestě, kterou jsme si vytyčili, ale také důvěru a podporu brněnského publika. Chtěli bychom hlavně naše příznivce přesvědčit, že i přes nevyrovnané výkony udělají naše hráčky vše pro to, aby si opět vybojovaly jejich přízeň," dodal Wiesner.

 

Šternberk – VK Královo Pole 3:1 (25:15, 12:25, 25:23, 26:24)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT