7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na pohárový trůn se vrátila Olomouc

Olomouc

Český pohár žen je dvou letech zpátky v rukou Olomouce. Tým Jiřího Teplého letošní sezónou kráčí zatím naprosto suverénně a svoje kvality potvrdil i na Final Four Českého poháru žen v Brně. Olomouc v sobotu nejprve porazila v semifinále bez problémů Olymp Praha a v neděli si ve finále poradila i s prostějovským týmem, který se ze zisku Českého poháru radoval v loňském roce. Při své cestě za pohárovou trofejí ztratily olomoucké hráčky o víkendu v hale na Vodově jediný set.

 

 

„Jsme rádi, že Český pohár je opět v Olomouci a naše pocity jsou fantastické, jako vždycky po takovém důležitém vítězství,“ radoval se po zisku poháru trenér Olomouce Jiří Teplý. Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášeno jeho svěřenkyně Veronika Trnková a ani ona neskrývala svou radost: „Dnes jsme byly ze zápasu míň nervózní než včera, včera to totiž byla povinnost, dneska jsme věděly, že můžeme a nemusíme, takže nás to tolik nesvázalo.  Neustále se říká, že my jsme velcí favorité, ale my se tak necítíme a nechceme k tomu tak přistupovat, a o to víc si samozřejmě ceníme vítězství v Českém poháru,“ řekla tato olomoucká blokařka.

„My jsme samozřejmě dnes chtěli zvítězit, ale síla Olomouce je veliká a dnes potvrdili, že mají asi opravdu nejzkušenější tým z celé extraligy,“ dodal po finále trenér Prostějova Ľubomír Petráš. Podobně se vyjádřila i kapitánka prostějovského týmu Helena Horká: „Myslím si, že na Olomouc teď v jejich formě nemáme. Odehrály jsme důstojný zápas, který byl i hezký na pohled. Olomouc je ale zaslouženě první.“

 

Výsledky Final Four Českého poháru:

 

semifinále: Prostějov-Přerov 3:1 (22:25, 25:22, 25:23, 25:20)

semifinále: Olymp Praha-Olomouc 0:3 (21:25, 15:25, 17:25)

finále: Prostějov-Olomouc 1:3 (21:25, 19:25, 25:21, 17:25)

 


 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT