7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brněnské derby znovu pro nás! Zvítězili jsme v pětisetové bitvě

SelmyV2

Sobotní brněnské derby přineslo napínavou podívanu od začátku až do konce. Z vítězství tři dva na sety se nakonec radovaly volejbalistky Králova Pole, když v tie breaku dokázaly zvrátit nepříznivý stav 5:10 pro sebe. Svěřenkyním Tomáše Samselyho se na Kouničce daří, Šelmy totiž v jejich domácí hale porazilo KP Brno v této sezóně už podruhé. „Jsem moc rád, že jsme v brněnské derby znovu vyhráli a po minulém týdnu předvedli zlepšený výkon," usmíval se po skončení zápasu brněnský kouč.

 

 

„Z obou stran to byl v sobotu bojovný volejbal, i když se ani jedno družstvo nevyhnulo chybám. Šelmy měly dobrý a stabilní servis a nejvíc problémů nám způsobily ve druhém a třetím setu," dodal Samsely.

Jeho tým vstoupil do utkání lépe, když v prvním dějství postupně odskočil svým soupeřkám až na 11:19. Výhru v setu už si pak vzít Královo Pole nenechalo (19:25).

Druhá a třetí sada pak vyzněla úplně stejným výsledkem pro domácí hráčky (25:19) a ve čtvrtém setu to vypadalo, že míří ke třem bodům (12:9). Královopolské volejbalistky ale začaly Šelmám šlapat na paty (17:16) a v závěru sady otočily stav 21:20 na svou stranu, a to hned ke třem setbolům (21:24). Domácí už na srovnání byly krátké (23:25), a zápas se tak rozhodoval až ve zkrácené hře.

Tie break odstartovaly lépe Šelmy (7:4) a Královo Pole muselo čelit postupně až jejich pětibodovému náskoku (10:5). Konec zápasu ale ovládlo hostující KP Brno, když dokázalo otočit na 13:14 a vzápětí proměnit hned první mečbol.

„Byl to těžký a vyrovnaný zápas, nakonec stálo štěstí spíš na naší straně. Jsem moc ráda za vítězství," radovala se po utkání kapitánka Klára Vyklická.

 

VK Šelmy Brno - VK Královo Pole 2:3 (19:25, 25:19, 25:19, 23:2, 13:15)


 

Barbora Mertová

Foto: David Nerud

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT