7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole doma podlehlo Šelmám ve třech setech

Šek

I čtvrté brněnské derby této sezóny opanoval hostující tým. V předposledním kole nadstavby zavítaly na palubovku Králova Pole brněnské Šelmy a v zápase nedovolily domácím hráčkám uhrát ani jeden set. Tři body tak putují na konto VK Brna. V průběhu brněnského derby byl slavnostně předán Lize vozíčkářů šek na 50 000,- Kč, na tuto částku se totiž vyšplhal výtěžek z prodeje charitativního kalendáře, který Královo Pole nafotilo ve spolupráci s Galerií Vaňkovka.

 
 

„Nám dnes bohužel nic nevyšlo, soupeřky byly dobře připravené. Nemůžeme vyhrávat, pokud nám nefunguje obrana ani útok. Na derby je to 2:2, uvidíme, co bude dál,“ mrzelo po utkání brněnského trenéra Tomáše Samselyho. Spokojená nebyla ani kapitánka Klára Vyklická: „Udělaly jsme moc chyb a nedokázaly jsme složit balón. Šelmy navíc byly lepší na podání.“

Do utkání vstoupily lépe domácí hráčky, když svým soupeřkám odskočily na 7:3. Šelmy Brno však srovnaly krok (13:13), vzápětí přidaly eso Simony Janečkové a k němu ještě další tři body (13:17) a rázem byly na koni. Domácím už se skóre dotáhnout nepodařilo a hostující v koncovce za stavu 17:24 proměnily hned první setbol (17:25).

Ve druhém dějství začaly po vyrovnaném úvodu (3:3) za lepší konec tahat znovu Šelmy Brno (6:10). Tým Tomáše Samselyho pak sice svým soupeřkám v setu několikrát těsně šlapal na paty (9:10, 14:15, 19:21), otočit stav pro sebe, se mu ale nepodařilo. Hostující tak vyhrály i druhý set, tentokrát poměrem 19:25.

Začátek třetí sady patřil Královu Poli (7:4). Při podání Kristýny Boulové, která se svými spoluhráčkami srovnala na 7:7, se ale začalo řešit nesprávné postavení hostujících volejbalistek a rozhodčí nakonec skóre upravili – domácím však vrátili jenom jeden bod (8:6). Šelmám se po tomto sporném momentu podařilo srovnat, po smeči Simony Janečkové byl stav 10:10 a vedení pak svěřenkyně Martina Gerži obrátily na svou stranu (11:13). Hostující tým už poté nic nezastavilo (15:20), jeho vítězství nakonec zpečetila esem na 19:25 Šárka Sklenářová.

 

VK Královo Pole – VK Brno 0:3 (17:25, 19:25, 19:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT