7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Třetí třísetové vítězství v řadě, porážku si odváží Liberec

 Brněnské volejbalistky v domácím utkání s Libercem potvrdily sérii třísetových vítězství a i Liberečanky si odvážejí jednoznačnou porážku 3:0, když se jim dařilo trápit domácí favoritky jen v úvodu druhého setu. Vítězstvím se potvrdilo konečné druhé místo Brňanek v tabulce základní části, přesto budou chtít uspět i ve čtvrtečním prestižním zápase s Prostějovem.

 

17. kolo ženské volejbalové extraligy

KP Brno - TU Liberec 3:0 (17,19,13)

Rozhodčí: Dvořák, Klein Čas: 60 minut. Diváci: 200

Sestavy

Brno: Tomanová, Hanusová, Mikysková, Tobiášová, Hasalíková, Kubínová, libero Drexlerová - Formánková, Onderková, Fiedlerová
Liberec: Smolková, Hanzlová, Rýdlová, Endlerová, Soumarová, Vinecká, libero Ullmannová - Kinská, Živcová, Rašková, Živcová

Liberecké volejbalistky potrápily domácí brněnské favoritky jen ve druhém setu, když dokázaly získat náskok až 13:7. V té chvíli se domácím volejbalistkám nedařilo na příjmu a smečařky se poté nebyly schopny prosadit v útoku. Přesto i tento set dokázalo Brno otočit na konečný stav 25:19, především díky zlepšenému servisu a chybám libereckých hráček. Vyjma zmíněného 2. setu byly Brňanky v zápase lepší, soupeřky se nevyrovnaly s jejich podáním a k tradičně vyrovnanému útoku se přidala v posledním setu i dobrá obrana na síti. Vcelku hladkým vítězstvím potvrdily brněnské volejbalistky konečné druhé místo v základní části extraligy.


Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "S utkáním jsem kromě úvodu druhého setu spokojen. V té chvíli jsme nezvládali útok ani příjem. Po příchodu Fiedlerové se naše hra zlepšila. Lepší jsme byli určitě v útoku, narozdíl od soupeřek jsme mohli spoléhat na více útočících hráček. V naší sestavě se dařilo hlavně Hasalíkové a Tomanové, kvalitní zápas odehrála i Kubínová. Čeká nás poslední domácí zápas s Prostějovem, který chceme odehrát v nejsilnější sestavě."

 

Dušan Hořínek, trenér Liberce: "Měli jsme za sebou nepovedené zápasy a báli jsme se dalšího debaklu. K tomu naštěstí nedošlo, odehráli jsme poměrně slušnou partii. Podařil se nám hlavně začátek druhého setu, dobrým servisem jsme odtáhli soupeře od sítě a znemožnili útok kvalitních středových hráček soupeře. Bohužel jsme tento výkon nedokázali udržet, což je náš dlouhodobý problém."

 

Tereza Tobiášová, kapitánka KP Brno: "Kromě druhého setu byl zápas docela jednoznačný. Byly jsme lepší v přihrávce a dokázaly jsme soupeřky zatlačit servisem. Dařilo se nám i v dalších činnostech - v útoku a ke konci i na bloku."
 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT