7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Liberec zastavil KP Brno na cestě Českým pohárem

DR196625

Ve 2. kole Českého poháru proti sobě ve čtvrteční podvečer nastoupily v brněnské hale Vodova týmy Králova Pole a Dukly Liberec. Hostující volejbalistky se v zápase ujaly vedení 0:2 na sety, a i když třetí sadu vyhrálo jednoznačně Brno, na zvrat v utkání už to bylo málo. Po výhře 1:3 tak do dalšího kola Českého poháru postupuje Liberec, pro Královo Pole naopak letošní pohárová cesta končí. „Dnešní zápas nás hodně mrzí, hlavně po výkonu, který jsme předvedly. Oproti minulému utkání jsme se zlepšily v obraně a že jsme prohrály, je opravdu škoda. Bylo to vždycky v setech o kousek, i když to tak podle výsledku možná nevypadá,"  uvedla po zápase kapitánka Šárka Šloufová.

 

„Utkání se dnes asi rozhodlo v úvodním setu, kdy jsme po celou dobu vedli, a nakonec jsme ho prohráli těsně 23:25. O vítězství nás v něm bohužel připravily dvě zbytečné chyby v koncovce,” dodal hlavní kouč Matúš Kalný

Úvod zápasu patřil domácímu týmu, který začal nebojácně a ujal se vedení 5:0. Pětibodový náskok držely hráčky KP Brna do stavu 10:5, pak se ale začal Liberec Brnu přibližovat a skóre postupně dorovnal na 17:17. Při podání své kapitánky Evy Svobodové se pak stav otočil na stranu hostujících (18:22), Královo Pole sice ještě srovnalo na 22:22, z těsného vítězství v setu se ale nakonec radoval Liberec (23:25).

Druhá sada byla opět na začátku v rukou domácích (5:1), hostující volejbalistky však zareagovaly a ze stavu 9:7 otočily na 9:15 pro sebe. Následovala šňůra královopolských bodů (14:15), po které si však svěřenkyně Matúše Kalného nechaly soupeřky znovu odskočit (16:23). Liberec už poté žádný zvrat nepřipustil (17:25).

Královo Pole začalo lépe i set s pořadovým číslem tři (8:3), tentokrát už si ale vedení hlídalo (16:9). Liberec hledal na hru domácích v této sadě recept marně a za 22 minut bylo o jejím vítězi rozhodnuto poměrem 25:14.

Liberecké volejbalistky to nezlomilo, další sadu naopak odstartovaly lépe ony (0:4), a za stavu 3:10 donutily Královo Pole k time outu. Domácí pak zpřesnily hru a na Liberec se začaly dotahovat (11:14). Před koncovkou se Královo Poli přiblížilo soupeřkám na rozdíl dvou bodů (17:19), liberecké hráčky ale koncovku ustály a po výhře 20:25 si na sever Čech vezou postup do dalšího kola Českého poháru.

 

VK Královo Pole – Liberec 1:3 (23:25, 17:25, 25:14, 20:25)

 
Barbora Mertová
Foto: Ondřej Driml 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT