7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Za Agátku skvěle zabojoval i A-tým, výhrou nad Olympem 3:0

DR198736

Extraligový duel mezi Královým Polem a Olympem Praha měl charitativní nádech s podtitulem KáPéčko pro Agátku. Halu Vodova zaplnily děti a diváci v růžových tričkách na podporu nemocné hráčky přípravek KP Brna a s pomocí přijel do Brna i Olymp, když rodině Agátky přivezl věcný a finanční dar. Domácí volejbalistky vlétly do zápasu při chuti a za veliké podpory všech diváků, kteří na Vodovu zavítali v opravdu hojném počtu, ovládly zápas bez ztráty setu.

 

„Jsme moc rádi za dnešní výhru, po těch několika smolných prohrách 1:3 jsem doufal, že už se to musí zlomit a dneska to vyšlo. Jsou výhry, kdy to člověk úplně nečeká, navíc v sestavě, ve které někdo chybí. Byl to z naší strany dobrý kolektivní výkon. Konečně jsme se odměnili za práci, kterou odvádíme,” usmíval se po vítězství trenér Matúš Kalný.

Strašně moc děkujeme všem rodičům, dětem a fanouškům, kteří sem dnes dorazili, protože nás neskutečně hnali dopředu, byli úžasní a moc nám k výhře pomohli,” vzkázala všem divákům kapitánka Šárka Šloufová

Domácí volejbalistky do zápasu nastoupily bez své zraněné hráčky Karin Šunderlíkové, i přesto si  v úvodu setu postupně vypracovaly tříbodové vedení (8:5) a za veliké podpory početného domácího publika bojovaly o každý míč dál ze všech sil. Olymp se jim dokázal přiblížit pouze za stavu 11:10, Královu Poli se však opět podařilo utéct (18:13). Svěřenkyně Matúše Kalného si pak už závěr setu pohlídaly a zvítězily v něm 25:20.

I ve druhé sadě tahaly za lepší konec domácí hráčky (7:4, 13:8) a ve střední pasáži odskočily až na 15:9, což donutilo Olymp k oddechovému času. Hostující pak ale začaly soupeřkám šlapat na paty, postupně srovnaly na 18:18 a zdramatizovaly koncovku. Vyrovnáno bylo ještě za stavu 23:23, pak připsal bod Olymp a měl k dispozici setbol. Domácí odvrátily a poté už to byly jen ony, kdo měly dvakrát blíž k výhře. Proměnit se jim nakonec povedlo setbol s pořadovým číslem dva (27:25).

Do třetího dějství Královo Pole nastoupilo nebojácně a zostra vedením 5:1. Olymp se marně snažil dotáhnout, rozjetý domácí tým naopak dokázal utéct až na rozdíl devíti bodů (18:9). O vítězi setu tak bylo prakticky rozhodnuto, a tak Královo Pole po výhře 25:16 oplatilo pražskému družstvu porážku 3:0 z úvodu sezóny.

 

VK Královo Pole – Olymp 3:0 (25:20, 27:25, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT