7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov doma nezaváhal, Královo Pole jede domů s prázdnou

018 DR199834

K dvanáctému extraligovému zápasu zamířil tým Matúše Kalného do Prostějova. První set tam byl zcela v režii domácích, a i když následující dvě sady už zdaleka tak jednoznačný průběh neměly, na zvrat už to nestačilo. KP Brno tak po prohře 0:3 na sety jede domů s prázdnou.

 

V úvodním setu domácí volejbalistky odskočily na 10:5 a hráčky Králova Pole už se nedokázaly chytnout. V setu nakonec uhrály pouze 12 bodů. Druhé dějství vypadalo úplně opačně, bylo to tentokrát Brno, kdo se ujal vedení a držel ho až do koncovky (4:12, 10:20). Prostějov však set nevzdal a nakonec ho dokázal otočit ve svůj vítězný prospěch (25:23).

Třetí set byl srovnaný do stavu 13:14, pak začaly za lepší konec tahat domácí volejbalistky a závěr sady už si pohlídaly. Po výhře 25:19 si tak připsal tři body Prostějov.

Dnes jsme začaly utkání zbytečně nervózně a udělaly jsme hloupé chyby. Mrzí nás druhý set, kdy nám to nešlo v útoku," řekla po zápase kapitánka Šárka Šloufová. Úplně stejně se vyjádřil i trenér Matúš Kalný„Dnes jsme prohráli zaslouženě, největší rozdíl byl v útoku, my jsme se v něm bohužel nedokázali  po celé utkání prosadit," uvedl.

 

Prostějov-VK Královo Pole 3:0 (25:12, 25:23, 25:19)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT