7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další domácí vítězství a znovu bez ztráty setu, nad Šternberkem

DR191043

KP Brno přivítalo v třináctém kole extraligy na své palubovce aktuálně poslední tým tabulky Šternberk. První dva sety byly na Vodově jasně v režii domácích a svěřenkyně Matúše Kalného nakonec zvládly lépe než soupeřky i koncovku třetího setu, a zvítězily tak 3:0. „Velmi dobře jsme se na Šternberk připravili takticky co se týká podání a minimálně v prvních dvou setech jsme to dodržovali. Byly tam samozřejmě nějaké naše klasické pasáže, ale sety jsme si pohlídali. Ve třetím setu byl soupeř sice pár bodů nad námi, ale bylo vidět, že holky chtějí hodně vyhrát, a to se nakonec i v této sadě povedlo,” zhodnotil zápas Matúš Kalný.

 

Jsme moc rády za výhru 3:0, myslím si, že dnes rozhodl náš servis, který se nám opravdu dařil, a nenechaly jsme tak rozehrát jejich nejsilnější hráčky,” radovala se po vítězství kapitánka Šárka Šloufová.

V prvním setu si domácí vytvořily v úvodu tříbodový náskok (8:5) a vedení postupně navýšily až na rozdíl osmi bodů (16:8). Šternberk už se na odpověď nezmohl, a tak Královo Pole za 21 minut zvítězilo 25:15.

Domácí hráčky pak jasně dominovaly i na začátku druhého setu, kdy při podání Lenky Podhrázké odskočily na 5:0, což donutilo hostující k oddechovému času. KP Brno pokračovalo v tlaku dál a soupeřkám uteklo až na 12:1. Šternberk se ve střední pasáži setu sice Královu Poli ještě dokázal přiblížit na rozdíl pěti bodů (17:12), domácí si však závěr sady pohlídaly, a zakončily ji stejně jako tu předchozí (25:15).

Třetí set byl vyrovnaný do stavu 4:4, pak se mírného vedení ujaly hostující hráčky (4:6). Za stavu 7:10 bral Matúš Kalný time out a jeho svěřenkyně po něm postupně srovnaly na 12:12. Šternberk si ale znovu vypracoval náskok (14:17) a Královo Pole zastavilo hru dalším oddechovým časem. Následovaly tři úspěšné body Brna (17:17) a tentokrát time out hostujících. Domácí pak přidaly na razanci a při podání Denisy Pavlíkové odskočily soupeřkám na 21:18. Závěr už si pak KP Brno vzít nenechalo a nakonec zvítězilo 25:20.

 

VK Královo Pole – Šternberk 3:0 (25:15, 25:15, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT