7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno veze po vyrovnaném souboji z Ostravy cenný bod

003 DR199663

Královopolský A-tým odcestoval k dalšímu utkání extraligy do Ostravy. Z letošního prvního vzájemného střetnutí těchto družstev vzešla vítězně Ostrava, když v Brně porazila Královo Pole bez ztráty setu. Výhru si na svoje konto připsaly svěřenkyně Zdeňka Pommera i v sobotu, ale pouze za dva body, KP Brno s nimi totiž svedlo bitvu v pěti setech. „Dnes to byl vyrovnaný a bojovný zápas. Nezačaly jsme dobře, ale ztrátu v prvním setu jsme dohnaly, a nakonec  úvodní sadu vyhrály. Pak už bylo utkání jako na houpačce, bohužel nás mrzí tie-break, který jsme si prohrály samy,” zhodnotila duel kapitánka Šárka Šloufová.

 

 

 

„Byl to vyrovnaný zápas, který jsme měli vyhrát. V tie-breaku jsem se za stavu 4:6 pro nás lekli vítězství. Je to škoda, protože Ostrava dnes byla porazitelná,” vyjádřil se podobně hlavní kouč Matúš Kalný.

První dva sety se v Ostravě rozhodovaly až v koncovkách a z vítězství se radovaly postupně oba dva týmy. Ve třetí sadě Ostrava vedla ve střední pasáži 18:14 a hostujcí ještě srovnaly na 18:18, nakonec se ale ze zisku setu přece jenom radovaly domácí hráčky (25:21). Čtvrté dějství bylo srovnané do stavu 15:15, následujících šest bodů však patřilo při podání Květy Grabovské Královu Poli (15:21)  a koncovku už si hostující pohlídaly (18:25).

Tie-break se lámal za stavu 6:6, kdy si ostravské volejbalistky připsaly na svoje konto pět bodů, a tím si vytvořily rozhodující vítězný náskok. Po výhře 15:9 si tak Ostrava do tabulky připsala dva body, Královo Pole bere bod jeden.

 

Ostrava – VK Královo Pole  3:2 (24:26, 25:22, 25:21, 18:25, 15:9)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT