7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olomouc v Králově Poli potvrdila roli favorita a jasně zvítězila

DR191804

Královo Pole sehrálo úvodní zápas roku 2020 v domácí hale na Vodově s Olomoucí, aktuálně druhým týmem extraligové tabulky. KP Brno se muselo obejít bez zraněné Karin Šunderlíkové a favoritovi z Olomouce nakonec podlehlo 0:3 na sety. „Dnes byla kvalita jednoznačně na straně soupeře, my jsme měli pár pasáží, ve kterých jsme se mohli chytnout, ale nepovedlo se to. Chybí nám hráčky v útoku a s tím se těžko vyhrává,” uvedl po zápase královopolský kouč Matúš Kalný.

 

První set nám utekl hned na začátku, kdy jsme se trápily na příjmu, a bohužel jsme se pak po celé utkání nedokázaly prosadit v útoku. Olomouc si dnes hlídala celý zápas a zaslouženě vyhrála,” řekla kapitánka Šárka Šloufová

Olomoucké volejbalistky si hned na začátku prvního setu vytvořily sedmibodový náskok (1:8), a KP Brno se na ně už pak po celý zbytek sady marně dotahovalo. Do koncovky tak hostující vstupovaly za stavu 11:21 a pohodlně si dokráčely pro výhru 14:25.

V následujícím setu sice držely domácí se spoluhráčkami v úvodu krok (8:6), pak ale začala znovu úřadovat Olomouc a skóre otočila pro sebe až na 11:16. Na srovnání pak byl domácí tým už krátký, a tak Olomouc zvítězila za 22 minut i ve druhé sadě, tentokrát poměrem 16:25.

Třetí dějství bylo tahanicí o každý míč do stavu 8:8, Olomouci se poté ale povedlo připsat čtyři body v řadě, a dostat se tak do vedení 8:12. Svěřenkyním Matúše Kalného se skóre zvrátit nedařilo, a tak měly hostující v závěru sady hned šestibodový náskok (16:22). V koncovce proměnila Olomouc hned první nabídnutý mečbol (17:25) a zápas vyhrála 0:3 na sety.

 

VK Královo Pole – Olomouc 0:3 (14:25, 16:25, 17:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT