7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

I druhé brněnské derby této sezóny vyznělo lépe pro Šelmy

DR196403

Extraliga dnešními sobotními zápasy ukončuje druhé kolo základní části a na Královo Pole zbyl tím pádem jediný soupeř, se kterým se v této sezóně zatím nestřetlo dvakrát - Šelmy Brno. Úvodní brněnské derby hostila hala Vodova a vyznělo lépe pro Šelmy poměrem 1:3 na sety. Tuto sobotu tak oba týmy nastoupily k zápasu na Kounicově a z vítězství, tentokrát 3:0, se znovu radoval tým Ondřeje Bouly.

   

„Myslím si, že první dvě sady jsme nehrály špatně a bojovaly jsme. Šelmy si ale v důležitých momentech pomohly servisem a odskočily nám ve skóre," popsala kapitánka Šárka Šloufová„Chtěla bych dnes poděkovat všem brněnským fanouškům, protože atmosféra v hale byla super," dodala. 

„Potěšilo mě, že jsme měli oproti předchozímu zápasu s Olomoucí diametrálně odlišný projev. Škoda druhého setu, kdy jsme se do stavu 19:19 drželi a potom nám soupeř úspěšnou sérií na podání odskočil a sadu vyhrál. V prvním a třetím setu nám bohužel vždy utekl začátek, a to se proti takovému soupeři už těžko dohání," řekl po utkání brněnský trenér Matúš Kalný.

Domácí Šelmy vyhrály úvodní sadu bez problémů poměrem 25:18. Druhý set zdaleka tak jednoznačný průběh neměl, KP Brno v něm bojovalo o každý balón a drželo se soupeřkami krok až do koncovky (19:19). Pak se na servis domácích postavila Soňa Mikysková a její úspěšná šňůra vedla hned k pěti setbolům (24:19). Hostující sice dva odvrátily, z výhry 25:21 se ale radovaly znovu Šelmy. 

Třetí set si už pak domácí volejbalistky pohlídaly a po vítězství 25:15 berou všechny tři body.

 

Šelmy Brno - VK Královo Pole 3:0 (25:18, 25:21, 25:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT