7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky postupují do semifinále

 Brněnským volejbalistkám se podařilo postoupit do semifinále nejrychlejším možným způsobem. Ve čtvrfinálové sérii nepovolily svým soupeřkám z Frýdku-Místku jediný set, zvítězily i v dnešním utkání 3:0 a zaslouženě postupují do semifinále, kde na ně čeká pražský Olymp.

 

 

 3. čtvrtfinále ženské volejbalové extraligy

KP Brno - Sokol Frýdek-Místek 3:0 (13,23,15)
Rozhodčí: Došlík, Renčín. Čas: 67 minut. Diváci: 200. Stav série: 3:0

Sestavy

Brno: Kubínová, Andrusenko, Hanusová, Tobiášová, Tomanová, Hasalíková, libero Drexlerová - Onderková
Frýdek-Místek: Malá, Langová, Dedková, Kojdová, Homolová, Synková, libero Osvaldová - Janďourková, Haškovcová, Danková

Třetí utkání čtvrtfinálové série již mohlo rozhodnout o postupujícím, protože Brňanky měly z předchozích zápasů na kontě dvě vítězství. Jejich zahajovací sestava byla stejná jako ta, se kterou vyrukovaly na hřišti svých severomoravských soupeřek. Tedy Markéta Tomanová si opět zahrála na postu smečařky a Tereza Tobiášová se představila jako univerzálka. Začátek utkání napověděl, že hráčky Frýdku se budou chtít bránit vyřazení z letošní sezóny. Jejich ambice, stejně jako pomalejší rozjezd Brna v prvním setu však byly přerušeny ve chvíli, když se na servis postavila Míša Hasalíková. Podávat přicházela za stavu 6:8, odcházela pak v okamžiku, kdy na ukazateli svítilo skóre 19:9 pro Brno. Není divu, že po této velkolepé sérii se první set dohrál za naprosté převahy domácích hráček. Těžko říct, zda to byl právě hladký obrat, který snížil koncentraci brněnských volejbalistek v následujícím dějství. Od jeho počátku se skóre přelévalo ze strany na stranu, žádné z družstev si nebylo schopno vytvořit výraznější náskok. Ve hře se vyskytlo mnoho chyb a hlavně Brňanky nebyly schopny efektivně bránit na síti. Ještě do stavu 19:18 držel Frýdek vedení. Pak však hostující hráčky dvakrát neúspěšně zaútočily a Brno získalo rozhodující náskok, který už dokázalo udržet a po útoku Andrusenkové i získat koncovku ve svůj prospěch. Úspěch po vyrovnaném průběhu povzbudil domácí hráčky, naopak frýdecko-místecké volejbalistky na další vývoj zápasu prakticky rezignovaly. Než se rozkoukaly v dalším setu, rázem tu byl stav 2:8 v jejich neprospěch a zápas se již dohrál ve velmi poklidném tempu. Brno zaslouženě potvrdilo svůj postup a hladké vítězství ve čtvrtfinálové sérii. Stejně jako ve všech ostatních, i v tomto zápase bylo lepší ve všech herních činnostech, tentokrát především na příjmu a podání. V semifinále však čeká na Brňanky mnohem silnější soupeř a odvěký rival - pražský Olymp, který si až nečekaně hladce poradil v derby se Slavií Praha.


Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Měli jsme dobrou přihrávkou, nedařilo se nám však v obraně na síti. I kvůli tomu jsme málem ztratili druhý set, naštěstí se povedlo uhrát koncovku. V útoku se dnes dařilo Tomanové, Tobiášové a Hasalíkové, ale i tak v naší hře bylo poměrně hodně chyb. Jsme však rádi, že jsme mohli odehrát tyto ostré zápasy a nyní se budeme připravovat na semifinále s Olympem."

Tibor Brida, trenér Frýdku-Místku: "Dnes jsme předvedli špatný výkon. Na hráčkách bylo vidět, že jsou smířené s porážkou."

Tereza Tobiášová, kapitánka KP Brno: "Rozhodly naše lepší podání a přihrávka, jak tomu bylo ve všech zápasech této série. Série byla jednoznačná, osobně jsem nečekala, že postoupíme bez ztráty setu. Těšíme se na semifinále s Olympem, těším se, protože nás teď čekají nejlepší okamžiky play-off."

foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT