7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole bohužel jede domů z Olympu s prázdnou

008 DR193420

 

Extraliga po týdenní pauze v sobotu pokračovala zápasy 22. kola a na Královo Pole čekalo střetnutí s Olympem, který minulý víkend vybojoval v Brně stříbro v Českém poháru. Souboj obou týmů se odehrál v Praze a nakonec vyzněl jednoznačně pro domácí Olymp. KP Brno tak prohrálo 0:3 na sety a bodově odjelo s prázdnou. „Největší rozdíl byl dnes v útoku, obě družstva solidně přihrávala, Olymp ale na rozdíl od nás skládal míče. Důležitý moment byl v prvním setu za stavu 19:19, nám se podařilo na soupeřky dotáhnout, pak nám však padl lehký balón na zem a stav už jsme zvrátit nedokázali," mrzelo hlavního trenéra Matúše Kalného.

 

Zápas probíhal přesně jak popsal, pražské volejbaliskty utekly Královu Poli v úvodní sadě na 17:11 (z pohledu soupeře), tým Matúše Kalného se však vrátil do hry a srovnal v koncovce na 18:18. Za stavu 19:19 to ale pak byl Olymp, kdo bral pět bodů v řadě a pro KP Brno to byla konečná. Olymp z prvního setu vyšel vítězně a ani další dva už si vzít nenechal. 

„Dneska nám bohužel utekly začátky dvou setů, a to se proti Olympu u nich doma těžko dohání. V první sadě se nám to sice ve střední pasáži povedlo, ale kvůli pár maličkostem jsme bohužel neuhrály koncovku. Soupeř velmi dobře podával a nepodařilo se nám ubránit jejich nejlepší smečařku. Celkově Olymp hodně dobře útočil," zhodnotila duel kapitánka Šárka Šloufová.

  

Olymp – VK Královo Pole 3:0 (25:21, 25:15, 25:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT