7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V brněnském derby zvítězily Šelmy

D Šelmy

 

Hala na Vodově hostila v sobotu večer brněnské derby. První set nabídl pohledný a bojovný volejbal a rozhodoval se až v samotném závěru – za lepší konec v něm zatáhly hostující Šelmy a poté už žádné překvapení nepřipustily. Domácí Královo Pole tak se svými brněnskými soupeřkami prohrálo 0:3 na sety. „Prvního setu je škoda, vedli jsme v něm ještě v půlce a pak přišla vydařená série soupeřek. V následujících dvou sadách nám pak Šelmy utekly hned na začátku, což se ukázalo jako rozhodující. Bohužel děláme pořád hodně chyb,” mrzelo po zápase Matúše Kalného. 

 

Držet krok se soupeřkami jsme dokázaly jenom v prvním setu, kdy jsme hrály vyrovnaně. Pak jsme začaly kupit chyby a nedokázaly jsme se prosadit proti jejich obraně. Děkujeme všem divákům, kteří dnes na utkání dorazili, za podporu,” uvedla kapitánka Šárka Šloufová.

Úvodní set brněnského derby byl až do konce napínavým bojem s obětavými zákroky na obou stranách. Po vyrovnaném začátku (8:7) sice z mírného vedení těžily domácí (12:10), Šelmy ale otočily na 14:17 pro sebe. Tým Matúše Kalného však srovnal krok na 19:19, a set se rozhodoval až v závěru. Koncovku zvládly lépe hostující volejbalistky a v první sadě zvítězily 21:25.

Do druhého dějství Šelmy vlétly zostra (0:4), domácí však vyrovnaly na 5:5. Shodné skóre svítilo v hale na Vodově ještě za stavu 7:7, pak ale začaly úřadovat hostující hráčky (9:13) a začaly se Královu Poli vzdalovat (12:19). Set nakonec VK Brno bralo poměrem 15:25.

Ve stejném rytmu pokračovaly hostující i v následující sadě, dařilo se jim v obraně a KP Brno muselo brzy dohánět skóre 3:8. Za stavu 4:11 bral Matúš Kalný time out, tlak hostujících to však nezastavilo (6:13). Před koncovkou vedly Šelmy o pět bodů (15:20) a pohodlně si už pak dokráčely k vítězství v setu (18:25) i celém zápasu.

 

VK Královo Pole – VK Brno 0:3 (21:25, 15:25, 18:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT