7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým o víkendu absolvoval přípravný turnaj v Ostravě

Ostrava2

 

Královopolský A-tým má za sebou první větší herní test před startem extraligy. V pátek svěřenkyně Matúše Kalného odcestovaly do Ostravy, kde během víkendu odehrály celkem pět přípravných utkání. Kromě domácí Ostravy změřilo KP Brno síly ještě s Prostějovem. „Všechny zápasy byly hodně vyrovnané, bohužel naši soupeři byli často silnější v koncovkách. Máme stále na čem pracovat," zhodnotila sérii duelů Daniela Digrinová

 

KP Brno odstartovalo turnaj v pátek zápasem proti domácímu týmu, který v něm zvítězil 3:1 na sety. V sobotu dopoledne pak na královopolské volejbalistky čekal Prostějov a po dlouhé bitvě nakonec zatahal za lepší konec on, když vybojoval výhru v tie-breaku. „Duel s Prostějovem jsme si bohužel prohráli sami, vedli jsme 2:1 na sety a ve čtvrté sadě 7:2, od toho momentu jsme se ale zasekli a začali se trápit na přihrávce, a tím pádem i v útoku," popsal hlavní kouč Matúš Kalný
 
I následující utkání s Ostravou se rozhodovalo až v pěti setech a z vítězství 3:2 se znovu radovaly soupeřky Králova Pole. „Největší rozdíl byl v tomto zápase v chybách, kterých jsme my vyprodukovali 50 oproti 38 ostravským. Musíme se umět naučit dotáhnout utkání do vítězného konce a ne jenom do tie-breaku," zdůraznil Kalný.
 
Vítězství si tak na svoje konto připsaly hráčky KP Brna až v neděli, v duelu proti Prostějovu. Po výhře 2:0 pak čekalo na brněnský A-tým ještě poslední utkání s Ostravou. „Nad Prostějovem jsme konečně vybojovali vítězství, poté jsme bohužel podlehli 1:2 Ostravě. V neděli už byla na všech třech týmech vidět únava po předešlých těžkých zápasech. Proti Prostějovu rozhodla zřejmě větší vůle po výhře a co se týká zápasu s Ostravou, je škoda vedení v koncovce druhé setu, který jsme nakonec promarnili poměrem 23:25," dodal hlavní brněnský kouč.
 
Jeho tým bude do startu extraligy pokračovat v intenzivní přípravě a pokusí se vytěžit maximum ze všech odehraných duelů. „Stále jsme ještě v přípravné fázi, v Ostravě jsme si vyzkoušely různé kombinace a teď se musíme soustředit na to, abychom se více sehráli," uvedla po turnaji Daniela Digrinová. „Dnes ale bylo vidět, že i když už jsme hrály v mírné únavě, nic jsme nevzdávaly," dodala ještě. 
 
Výsledky turnaje v Ostravě:
 
4. září
TJ Ostrava - KP Brno 3:1 (22,19,22,-10)
 
5. září
KP Brno - VK Prostějov 2:3 (-24,20,23,-20,-12)
KP Brno - TJ Ostrava 2:3 (-20,27,-18,21,-15)
 
6. září
KP Brno - VK Prostějov 2:0 (22,22)
KP Brno - TJ Ostrava 1:2 (22,-23,TB -9)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT