7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olymp vrátil porážku a srovnal stav série

 Druhé utkání semifinálové série se odehrálo dnes na půdě pražského Olympu. Bohužel mělo úplně opačný průběh než předchozí zápas. Pražanky byly po celý zápas lepším družstvem a zaslouženě vyhrály 3:1. Srovnaly tím stav série na 1:1. Ve třetím utkání se obě družstva znovu představí v Brně, a to v pondělí 7. dubna v 18 hodin.

 

 

Semifinále ženské volejbalové extraligy - 2. utkání 

PVK Olymp Praha - VK KP Brno 3:1 (20,-23,16,16)

Rozhodčí: Kvarda, Činátl. Počet diváků: 250. Stav série: 1:1

Sestavy:
Olymp: Pyšková, Sládková, Havlíčková, Kočiová, Brejchová, Chroustovská, libero Háječková - Halbichová, Duspivová
Brno: Andrusenko, Hanusová O., Tobiášová, Tomanová, Hasalíková, Kubínová, libero Drexlerová - Onderková, Bradáčová, Mikysková, Fiedlerová

Po sobotním úspěchu v Brně mířily brněnské volejbalistky s cílem zopakovat podobný výsledek i na pražské půdě. Oproti prvnímu utkání zamíchal trenér Čada se sestavou svého družstva. Na lavičce zůstala Soňa Mikysková, na univerzálu už tentokrát začala Tereza Tobiášová a Markéta Tomanová se představila na smeči. Hlavní snahou bylo využití jejího nebezpečného plachtícího servisu, se kterým mívají soupeřky často problémy. Překvapil i Olymp, v jehož sestavě se po dlouhé době na liberu objevila Lenka Háječková, vracející se z mateřské dovolené. Její účast mohla přinést spoluhráčkám více jistoty a sebevědomí, což se také v utkání projevilo. Začátek utkání byl ještě poměrně vyrovnaný. Záhy se však ukázalo, že kámenem úrazu brněnské hry bude příjem. První dva sety držely Královopolanky ještě vyrovnanou partii, ve druhém se jim dokonce podařilo díky obratu z 3:7 na 14:10 zvítězit. Pak se ale v pražském dresu rozehrála Havlíčková, se kterou si brněnská obrana nevěděla rady. Zato brněnským útočnicím se vůbec nedařilo, kvůli špatnému příjmu se mohlo většinou útočit pouze z krajů sítě, s čímž si Pražanky dokázaly poradit. Třetí i čtvrtý set se staly jednoznačnou záležitostí Olympu a celkový rozdíl byl až nečekaně výrazný. Stav série se tak srovnal a před třetím utkáním v Brně těžko tipovat favorita.

Ohlasy po utkání

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Ukazuje se, že série může být vyrovnaná. Dnes jsme vůbec nezvládli přihrávku, náš výkon byl nejistý. Olymp podával velmi dobře, my jsme tentokrát zvolili variantu s Tomanovou na smeči, která měla pomoct svým nepříjemným servisem. Soupeřky byly tentokrát jednoznačně lepší, udělali jsme mnoho chyb a ke konci hráli už odevzdaně. Do třetího zápasu musíme nastoupit s větším odhodláním a vyvarovat se chyb, které jsme předvedli v tomto zápase. Věřím, že utkání bude mít úplně jiný průběh."

foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT