7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole v prvním domácím zápase podlehlo Liberci

KP L

 

Královopolské volejbalistky se v prvním domácím zápase letošní sezóny střetly v sobotu v podvečer na své palubovce s Libercem. Oba týmy v extralize zatím odehrály pouze jedno utkání, a to proti stejnému soupeři – Přerovu. Oběma se navíc podařilo zdolat přerovské hráčky shodným poměrem 3:0 na sety. Liberec přijel v sobotu do Brna při chuti a byl to on, kdo si nakonec připsal na svoje konto druhé vítězství v řadě. Domácí Královo Pole mu sice v koncovce třetího setu úspěšně zavzdorovalo, na víc ale nestačilo, a tak si Liberec veze na sever Čech tři body.

Bohužel jsme dnes zaspali na začátku a druhý set byl jednoduše špatný. Dobře jsme bohužel nepodávali, tak jako v posledním našem zápase, ale kvalita dnešního soupeře byla samozřejmě úplně jiná. Věřil jsem po třetím setu, že se chytíme, ale znovu přišla pasáž hned v úvodu čtvrté sady, v níž nám Liberec odskočil na 6,7 bodů a to už se proti tak kvalitnímu soupeři těžko dohání," zhodnotil duel Matúš Kalný.

Do prvního setu vstoupily lépe hostující hráčky, když se ve staré hale na Vodově ujaly vedení 2:6. Domácí tým ale rychle odpověděl a srovnal na 8:8. Poté se Liberci znovu podařilo odskočit na 9:12 a Matúš Kalný bral time out. Královo Pole se pak až do konce setu snažilo na své soupeřky dotáhnout, ty ale měly stále mírně navrch (15:17). Při podání Kateřiny Kouhoutové se pak severočeskému týmu podařilo dopracovat se až k šesti setbolům (18:24). První ještě KP Brno odvrátilo, na víc však nestačilo (19:25).

Liberec vítězství nakoplo, do druhé sady vlétl razantně a ve veliké herní pohodě, a domácí tak jen marně přihlížely rostoucímu vedení libereckých hráček (3:11).  KP Brno na obrovský bodový rozdíl zareagovat nedokázalo, a tak si Liberec bez problémů dokráčel k výhře v setu poměrem 12:25.

I třetí sada dlouho vypadala, že se ponese v režii hostujících (3:5, 12:16), Královo Pole ale zkoncentrovalo hru a na soupeřky se těsně před koncovkou dotáhlo (18:18). I díky esu Denisy Pavlíkové pak začaly mít domácí hráčky mírně navrch (23:21), Liberec však otočil na 24:25. Následovalo drama se čtyřmi libereckými mečboly v řadě – Královo Pole všechny odvrátilo. Další setboly už patřily domácím a úspěšný byl jejich třetí, takže KP Brno nakonec vyhrálo set 30:28.

Liberec ve čtvrté sadě pokračoval ve stejném scénáři z předchozích dějství a opět se ujal vedení (2:5). Bodový náskok si držel (8:14) a domácí odpověď na libereckou hru hledaly marně (9:18). I když se Královo Pole v koncovce ještě na soupeřky dotahovalo, Liberec už zvrat nepřipustil a výhrou 19:25 si vysloužil do tabulky tři extraligové body.

Liberec nás dnes dobře tlačil servisem, a to jsme my nedokázaly. Neskládaly jsme a je škoda, že po vyhraném třetím setu jsme neuhrály ještě jeden a nepřipsaly si alespoň bod. Měly jsme na to," litovala kapitánka Hana Judlová.

 

KP Brno – VK Dukla Liberec 1:3 (19:25, 12:25, 30:28, 19:25)

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT