7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další výhra venku, KP Brno porazilo Prostějov a veze si domů tři body

KP PV2

 

Venkovní zápasy zatím volejbalistkám KP Brna v sezóně 2020/21 svědčí, po výhře nad Přerovem si totiž královopolské volejbalistky poradily v sobotu v podvečer také s Prostějovem. Na jeho palubovce zvítězily 3:1 na sety, a do tabulky si tak připisují plný počet bodů. „Zápas jsme začaly skvěle, tlačily jsme na podání a dobře jsme bránily i útočily. Ve třetím setu nás trošku zaskočilo podání prostějovské nahrávačky, ale naštěstí jsme se znovu chytly a utkání vyhrály. Jsem za to moc ráda, jsou to pro nás důležité tři body," radovala se po vítězství kapitánka Hana Judlová.

 

KP Brno vlétlo do zápasu pěkně zostra, a tak musel Prostějov brzy dohánět náskok Králova Pole 3:12. Srovnat krok už se pak Prostějovu s hostujícími nepodařilo (16:25). Druhá sada zdaleka tak jednoznačný průběh neměla a rozhodovala se až v koncovce. V ní se hráčkám KP Brna podařilo odskočit na 20:23, závěr už si pohlídaly (22:25) a bylo z toho jejich vedení 0:2.

Prostějov odpověděl vzápětí - v setu s pořadovým číslem tři totiž přehrál Brno poměrem 25:12. Královopolské volejbalistky to však nezlomilo, právě naopak. V další sadě to byly opět ony, kdo určoval tempo hry (7:12, 11:18), a na které byl Prostějov potřetí  krátký. Výhra 18:25 tak znamená pro KP Brno tři body do extraligové tabulky.

„V Prostějově jsme v prvních dvou setech dobře podávali a útočili. Klíčový byl druhý set, který se rozhodoval v koncovce. Ve čtvrté sadě jsme se pak vrátili k tomu, co jsme předváděli na začátku. S výsledkem jsem spokojený," pochvaloval si zápas hlavní kouč KP Brna Matúš Kalný.

 

Prostějov - KP Brno 1:3 (16:25, 22:25, 25:12, 18:25)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT