7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky na domácí půdě padly, Olymp je blíže k postupu

 Brněnské volejbalistky ve třetím semifinálovém utkání nedokázaly využít výhodu domácího prostředí. Dokázaly ještě srovnat průběh utkání na 2:2, v rozhodujícím pátém setu však nechaly své soupeřky odskočit při změně stran a prohrály 2:3. V sérii prohrávají 1:2 na zápasy a ve čtvrtek budou na pražské půdě bojovat o udržení postupových nadějí.

 

 

3. semifinále ženské volejbalové extraligy

KP Brno - Olymp Praha 2:3 (21,-23,-22,23,-8)
Rozhodčí: Gall, Došlík. Čas: 129 minut. Diváci: 500

Sestavy

Brno: Tobiášová, Tomanová, Hasalíková, Kubínová, Andrusenko, Hanusová, libero Drexlerová - Jelínková, Onderková, Bradáčová, Mikysková
Olymp: Chroustovská, Pyšková, Sládková, Havlíčková, Kočiová, Brejchová, libero Háječková - Halbichová, Jakubšová

Až pátý poslední set rozhodl třetí semifinálové utkání mezi volejbalistkami Brna a Olympu. Pražanky v něm dokázaly zvítězit a odvážejí si z Brna cenné vítězství, které je přibližuje k postupu. Jejich hlavní zbraní byla útočná síla Anety Havlíčkové, podporovaná vysokou úspěšností středových hráček. Brněnské útočnice se naopak spíše trápily, na každý získaný bod se velmi nadřely a trvale se žádná z domácích hráček nedokázala prosadit. Svou roli sehrála i patrná nervozita, která v průběhu zápasu vystupovala na obou stranách, Pražanky však v rozhodujících chvílích udělaly méně chyb. První set ještě patříl Brňankám, které dokázaly z vyrovnaného průběhu utéct na 21:17. V dalších setech už byl lepším družstvem Olymp a udržoval si náskok. Ve druhém setu získal vedení 24:20, které brněnské družstvo dokázalo už jen stáhnout a koncovku zdramatizovat. Podobný byl i třetí set, domácí hráčky dokázaly vyrovnat ztrátu 15:18, pak ale nechaly soupeřky znovu utéct na 21:24 a o setu bylo rozhodnuto. Naději domácímu družstvu dal začátek čtvrtého setu. Brno získalo vedení 5:2, pak dokonce i 8:4. Ani to však nestačilo, po několika útočných chybách bylo ze stavu 18:14 najednou vedení 19:18 pro Olymp. V koncovce však Pražanky několikrát zaútočily do autu a umožnily Brňankám vyrovnat stav utkání na 2:2. Pátý set byl vyrovnaný do stavu 6:6. Pak brněnské hráčky nedokázaly proměnit několik útoků za sebou, jejich snaha se změnila spíše v křeč a pražské hráčky od té chvíle na hřišti dominovaly. Zaslouženě zvítězily a ujaly se v sérii vedení 2:1.

 Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Náš problém byl dnes v útoku. Narozdíl od soupeřek jsme neměly útočnici jako Havlíčková, naše smečařky se nedokázaly prosadit trvaleji. Bohužel si žádná z hráček tolik nevěřila, aby utkání zvrátila. Musíme se pokusit ještě zabojovat, stále ještě jsme ve hře."

Stanislav Mitáč, trenér Olympu Praha: "Jsme spokojeni, že se nám podařilo vyhrát, v Brně je to obzvlášť těžké. Utkání mělo rozporuplný průběh. Chvílemi se nám dařilo, ale některé koncovky jsme ztratili vlastními chybami, jako třeba čtvrtý set. Z mého pohledu dnes rozhodla Havlíčková a také se velmi dařilo středovým hráčkám."

Tereza Tobiášová, kapitánka KP Brno: "Soupeřky dnes byly lepší, dokázaly se prosazovat středem. My jsme se na každý bod nadřely a nedokázaly držet se soupeřkami krok. Jestli chceme pomýšlet na postup, musíme zahrát mnohem lépe než dnes."

foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT