7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov letos podruhé poražen za tři body

VKKP VKPRO malé 21112020 10

 

Po několikatýdenní pauze se znovu rozehrála nejvyšší volejbalová soutěž žen. KP Brno v sobotu v podvečer vyzvalo na souboj na domácí palubovce Prostějov – tedy tým, který před herní přestávkou hráčky Králova Pole porazily 3:1 na sety. Do zápasu v hale na Vodově sice vstoupil lépe prostějovský tým těsnou výhrou v prvním setu, z jeho strany to ale byla konečná. Následující tři sady si už totiž pohlídaly domácí volejbalistky, a v této sezóně si tak na svoje konto připsaly druhé vítězství nad Prostějovem za tři body.

 

 

Z dnešního utkání jsme měli trošku obavy, protože jsme měli pauzu ještě o jeden týden delší než ostatní soupeři. Takže obava byla oprávněná a přesně se to ukázalo v první sadě, ale měli jsme v ní nakonec i setbol a mohli jsme vyhrát. Klíčový byl druhý set, ve kterém jsme se tahali, ale podařilo se nám dobře odskočit v koncovce. Ve třetím a čtvrtém setu už jsme pak po celou dobu vedli. Jsou to hodně důležité tři body, protože tyto zápasy, po tak dlouhé pauze a s výpadkem tréninku s tak mladým týmem, jsou náročné. Ale zvládli jsme to dobře, což mě samozřejmě těší,“ pochvaloval si výsledek hlavní trenér Matúš Kalný. Spokojená byla i kapitánka Hana Judlová: „Na začátku jsme byly nervózní a bohužel jsme kazily. Pak jsme ale zvládly otočit a vyhrály jsme tři jedna, což je super, bylo to pro nás důležité vítězství.“

První sada znamenala rychlé vedené Prostějova 0:3, které postupně hostující navýšily až na 4:9 a Matúš Kalný bral time out. KP Brno poté zpřesnilo servis a postupně se spoluhráčkami srovnalo krok – po esu Kateřiny Kuníkové to bylo 12:12. Následovala přetahovaná o každý míč (17:16) a sada se nakonec rozhodovala až v koncovce. V ní se k prvnímu setbolu sice propracovaly domácí volejbalistky, Prostějov ale odvrátil, a nakonec to byl on, kdo se radoval z nejtěsnější výhry 24:26.

Druhé dějství bylo ze začátku vyrovnané (3:3, 12:12), pak ale začaly mít mírně navrch domácí a za stavu 14:12 Prostějov zastavil hru oddechovým časem. Souboj pokračoval i dál, hostujícím se podařilo vyrovnat na 18:18, a sada tak opět zamířila do napínavé koncovky. Od stavu 20:20 už ale Královo Pole nepřenechalo soupeřkám ani jeden bod a set nakonec zakončila dvěma esy Ela Koulisiani (25:20).

Domácí to nakoplo (7:2), Prostějov však hlavu nesvěsil (9:9). Za lepší konec ale i poté tahalo Královo Pole a hostující musely dotahovat znovu (16:14). Domácí hráčky pak přitvrdily v útoku a bylo z toho vedení už o pět bodů (19:14). Svůj náskok si pak Královo Pole dokázalo pohlídat až do konce a po chybě Prostějova v útoku v závěru setu vyhrálo třetí sadu poměrem 25:19.

Čtvrtou sadu odstartovala esem Denisa Pavlíková a po dalších třech brněnských bodech zastavil Lubomír Petráš hru time outem (4:0). Rozjeté Královo Pole připisovalo body dál (11:5) a Prostějov dlouho marně hledal odpověď (14:7). Hostující pak sice ještě stáhly na rozdíl čtyř bodů (15:11), KP Brno ale zvrat nepřipustilo a propracovalo se až k osmi mečbolům (24:16). O vítězi už tak nebylo pochyb (25:18).

 

KP Brno – Prostějov 3:1 (24:26, 25:20, 25:19, 25:18)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT