7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole si proti Frýdku-Místku nadělilo plný počet bodů

VKKP FM malé1 05122020 2

 

V sobotu v podvečer čekal na KP Brno i Frýdek-Místek po pátku druhý zápas v řadě, a zatímco Královo Pole si chtělo spravit chuť po prohře s Ostravou, Frýdek-Místek naopak přijel do Brna navázat na svoje vítězství proti Přerovu. V hale na Vodově se vedení 0:1 na sety ujaly hostující hráčky, pak už ale zatáhlo za vítězný konec třikrát Královo Pole, když zvládlo i dramatickou koncovku čtvrtého setu, a na svoje konto si po výhře 3:1 připisuje plný počet bodů. „Zápas byl docela jako na houpačce, jednou jsme daly šestibodovou sérii my, jednou soupeř. Naštěstí jsme dokázaly vyhrát, jsou to důležité tři body a my jsme za ně opravdu rády,“ uvedla po utkání kapitánka Hana Judlová.

  

Měli jsme dnes vyhrát 3:0. V prvním setu jsme stále vedli o tři body a pak jsme to v koncovce pokazili a netlačili jsme dost podáním. Nesmí se nám stávat, že když ve čtvrtém setu vedeme 17:11, tak pak jdeme do tak dramatické koncovky. Jsme rádi za tři body, ale mělo to být jinak,“ dodal hlavní brněnský trenér Matúš Kalný.

V prvním setu od začátku drželo mírnou převahu Brno, když po dvou vydařených útocích Denisy Pavlíkové vedlo 6:3. Hostující Frýdek se sice díky esu Agni Mitrega – Mamica přiblížil soupeřkám na 11:10, domácí ale znovu odskočily (14:10) a Frýdek-Místek bral time out. Po něm hostující zpřesnily hru a postupně srovnaly na 16:16. Sada se tak rozhodovala až v koncovce, v níž se ke dvěma setbolům dokázal propracovat Frýdek-Místek. Královo Pole sice jeden odvrátilo, na druhý už však nestačilo a set ztratilo těsně 23:25.

Ve druhém setu se oba týmy přetahovaly o každý bod (5:5, 7:7), pak ale domácí odskočily na 11:8 a Leoš Chalupa zastavil hru oddechovým časem. Při podání Karin Šunderlíkové domácí utekly až na 19:11, Frýdek však nesložil zbraně a dotáhl se ještě v závěru na rozdíl čtyř bodů (22:18). KP Brno už si pak ale vedení pohlídalo a po výhře 25:18 srovnalo na 1:1.

Třetí sadu odstartovalo lépe Královo Pole (5:2) a zaskočený Frýdek-Místek pak dál přihlížel rostoucímu náskoku domácích – při servisu Denisy Pavlíkové byl totiž stav už 14:3. Hostující se ale dokázaly zkoncentrovat a náskok začaly odmazávat (16:8, 21:15). KP Brno však zvrat nepřipustilo a sadu nakonec dotáhlo k vítězství 25:20.

I v následujícím dějství musel Frýdek dotahovat (4:1, 9:5), přiblížit soupeřkám se mu ale nedařilo a za stavu 17:11 to vypadalo, že si KP Brno už pohodlně dojde ke třem bodům. Frýdek-Místek ale dokázal srovnat na 21:21 a nakonec i otočit pro sebe (21:23). Poté se strhlo velké drama a domácí volejbalistky musely čelit hned čtyřem setbolům Frýdku-Místku. Všechny však dokázaly odvrátit, a nakonec i proměnit za stavu 28:27 svůj mečbol. Výhra 29:27 tak znamená plný počet bodů pro KP Brno.

 

KP Brno – Frýdek-Místek 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 29:27)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT