7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Veliká bitva v Ostravě s vítězným koncem pro nás

VKKP FM malé 05122020 2

 

Kolektivní a bojovný výkon vynesl dnes Královu Poli v dlouhé a veliké bitvě s Ostravou dva vítězné body. KP Brno na palubovce ostravského týmu sice prohrálo úvodní set, zápas ale rozhodně brněnské volejbalistky nevzdaly a praly se se soupeřkami až do konce o každý míč. K vítězství 3:2 pro KP Brno významně přispěla Karin Šunderlíková, která se v zápase blýskla hned 28 body. „Je to pro nás velmi cenná výhra, celé utkání bylo jako na houpačce. Klíčová byla extrémně dlouhá výmena v tie-breaku za stavu 11:11, kterou jsme vyhráli, a pak dokázali odskočit a dotáhnout zápas až do vítězného konce," radoval se po utkání Matúš Kalný.

Konečně jsme předvedly volejbal, který umíme, a já jsem moc ráda, že jsme uhrály dva body. Soupeře jsme zatlačily servisem, což se nám v minulých utkáních nevedlo, dnes jsme to ale konečně dokázaly, a díky tomu jsme vyhrály," měla radost i kapitánka Hana Judlová.

Ostrava se doma ujala vedení 1:0 na sety, když v prvním setu zvítězila poměrem 25:18. Královo Pole odpovědělo v následujicí sadě (20:25), další set ale znovu patřil domácím volejbalistkám (25:21).

Ve čtvrtém setu to za stavu 21:18 vypadalo, že si už Ostrava dokráčí pro tři vítězné body, na servis KP Brna se ale postavila Kelsi Hobbs, ozdobila ho dvěma esy a na podání setrvala až do stavu 21:23. Královo Pole pak už dokázalo zápas posunout až do rozhodujícího tie-breaku (25:27).

Zkrácená hra byla znovu jako na houpačcce, na ostravské vedení 6:2 opět Královo Pole zareagovalo a srovnalo na 11:11. Následovala dlouhá bojovná výměna s obětavými zákroky na obou stranách, nakonec ji ale pro sebe uzmuly hostující volejbalistky. Pak už si vedení podržely a v tie-breaku zvítězily 12:15. 

 

Ostrava KP Brno 2:3 (25:18, 20:25, 25:21, 25:27, 12:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT