7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olomouc doma porazila KP Brno bez ztráty setu

VKKP FM malé 05122020 20

 

K poslednímu zápasu roku 2020 vycestoval tým Matúše Kalného do Olomouce, tedy na pěkně horkou palubovku. Olomoucké volejbalistky totiž v letošní sezóně zatím klopýtly pouze jednou v Liberci, a tak do zápasu s KP Brnem vstupovaly v roli favoritek. V první sadě potvrdilo domácí družstvo svoje kvality a soupeřky jednoznačně přehrálo. V dalších dvou setech už sice Královo Pole Olomouci víc a víc vzdorovalo, na vítězství to ale bohužel nestačilo, a tak hráčky KP Brna odjíždí z Olomouce po prohře 0:3 na sety domů s prázdnou. 

 

„Dnes to byl z naší strany bohužel vlažný začátek, pak jsme teprve začali dělat to, co jsme si řekli a koncovka druhého setu už byla relativně vyrovnaná. Ve třetím setu nás poškodil rozhodčí dvěma míči - měli jsme tento set vyhrát a šli bychom do čtvrté sady," litoval konce zápasu trenér Matúš Kalný.

Úvod prvního dějství byl po několika výměnách v Olomouci přerušen díky technickým problémům. Poté do setu vlétly pěkně zostra domácí hráčky a KP Brnu nedaly šanci (25:12). Ve druhé sadě sice Královo Pole zlepšilo hru a srovnaný krok se soupeřkami drželo hlavně v závěru, Olomouc ale i tento set vyhrála - tentokrát 25:20

Třetí dějství bylo tahanicí od začátku do konce a byly to hostující volejbalistky, které před koncovkou držely mírné vedení (17:19). Olomouc však srovnala a nakonec uktání i nejtěsnějším možným poměrem vyhrála (23:25).

 

Olomouc  KP Brno 3:0 (25:12, 25:20, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT