7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První čtvrtfinálový zápas ovládla Olomouc

kp olo m 26022021 57

 

Čtvrtfinálová série mezi KP Brnem a Olomoucí odstartovala v pátek na palubovce Hanaček, a i když tyto týmy svedly minulý týden v Brně v základní části extraligy vyrovnaný souboj, první zápas play off vyzněl jasně pro olomoucké volejbalistky. KP Brno, které neuhrálo v Olomouci ani jeden set, bude mít šanci na reparát v pondělí, tentokrát v domácí hale na Vodově. „Soupeř dnes velmi dobře podával. My jsme vše útočili proti kompaktní obraně a bohužel jsme se proti ní nedokázali prosadit. Série ale pokračuje a my bojujeme dál," vzkázal z Olomouce hlavní trenér KP Brna Matúš Kalný.

 

„Olomouc nás dnes bohužel úplně přejela a nepustila nás vůbec do zápasu. Soupeřky tlačily na servisu a dobře přihrávaly. Věříme ale, že nám to doma vyjde," přidala svůj komentář kapitánka Hana Judlová.

Domácí hráčky vlétly do utkání zostra, ujaly se vedení 7:2 a svůj náskok v setu už jen a jen navyšovaly. Královo Pole tak Olomouci v úvodní sadě podlehlo vysoko 25:10. Druhý set vypadal podobně (12:4) a ani v něm hostující nedokázaly na tlak olomouckých volejbalistek zareagovat. Sada tak skončila poměrem 25:13 pro domácí.

I začátek třetího setu patřil Hanačkám (6:0) a Královo Pole znovu muselo dohánět jejich rychlé vedení. Olomouc si i v tomto dějství svůj náskok pohlídala a soupeřky nepustila k tělu blíž než na rozdíl čtyř bodů (18:14). Po výhře 25:17 se tak vysokoškolačky ve čtvrtfinálové sérii ujaly vedení 1:0.

 

Olomouc – KP Brno 3:0 (25:10, 25:13, 25:17)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT