7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V druhém extraligovém duelu zamířilo Královo Pole na Olymp

KP vs OSTR 2509 25

 

Ve druhém kole UNIQA extraligy žen zamířil A-tým KP Brna na palubovku pražského Olympu a ani tentokrát si bohužel na svoje konto nepřipsal výhru. Domácím volejbalistkám se podařilo v prvních dvou setech zvládnout koncovky lépe než soupeř, na což Královo Pole odpovědělo v třetí sadě a snížilo na 1:2 na sety. Závěr čtvrtého dějství však opět dotáhly do vítězného konce hráčky Olympu, a na svoje konto si tak připsaly vítězné tři body. Oproti prvnímu utkání s Ostravou jsme některé věci vylepšili a lépe servírovali, ale bohužel se nám dnes v zápase postupně vytratila útočná jistota, která nás v prvních dvou setech ještě zdobila," zhodnotil vývoj utkání Richard Wiesner

 

Dobře dnes bohužel vůbec nezahrála Jazz, nahradila ji sice Romana, ale potřebovali bychom ještě větší útočnou sílu. Určitě zatím nehrajeme volejbal, který bychom chtěli. Je tam spousta chyb, což se dá pochopit, ale navíc i ustrašeností, čímž se odchylujeme od našeho konceptu, a díky čemuž nám chybí potřebná stabilita," dodal Wiesner.

Jeho svěřenkyně podlehly domácím v prvním setu poměrem 25:22 (z pohledu soupeře) a ve druhém v koncovce odvrátily tři setboly, na čtvrtý už ale byly krátké a sadu prohrály těsně 28:26. Následující set pak sice patřil Královu Poli (18:25), ve čtvrtém dějství však Olymp zopakoval scénář z úvodu zápasu a výhrou 25:23 si zajistil tři body do tabulky.

Dnes jsme měly v utkání dobré i špatné chvíle, bylo to jako na houpačce. Bohužel jsme udělaly spoustu chyb a Olymp nás předčil v koncovkách,“ popsala kapitánka Daniela Digrinová.

 

Olymp Praha - VK Královo Pole 3:1 (25:22, 28:26, 18:25, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT