7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole doma hodně potrápilo Liberec

KP LIB 0210 2

 

V sobotu v podvečer nastoupila v hale na Vodově proti královopolským volejbalistkám Dukla Liberec, která v letošním ročníku extraligy zatím neztratila ani jeden set. Svěřenkyně Libora Gálíka se v zápase ujaly vedení 1:0, KP Brno ale vyhrálo následující dvě sady a utkání zdramatizovalo. Liberec však Královu Poli tři body nechat nechtěl, zápas posunul do rozhodujícího tie-breaku, a v Brně se i nakonec radoval z konečného vítězství 3:2 na sety. „Dnes to byl z obou stran velice kvalitně odehraný zápas, Liberec může mít skutečně ambice i v Lize mistrů, protože předvedl velmi koncentrovaný výkon. O to víc nás těší, že jsme ho od druhého setu dokázali dostat pod tlak," usmíval se po zápase Richard Wiesner. 

 

Bohužel jsme pak nevydrželi, kdybychom dokázali dohrát čtvrtý set, brali bychom všechny body. Přesto děvčatům patří veliká pochvala za předvedený výkon. Konečně jsme odehráli utkání alespoň z velké části tak, jak jsme si představovali,“ dodal.

Úvodní sada byla ve znamení dlouhé přetahované o body (5:5, 10:10). Za Královo Pole nastoupila v průběhu setu poprvé nová nahrávačka z Kuby Gretell Elena Moreno Borrero a se svými spoluhráčkami s Libercem držela krok až do stavu 17:17. Hostujícím se pak podařilo odskočit na 18:22 a domácí brali time out. KP Brno se vzápětí sice i díky esu Magdy Bukovské přiblížilo soupeřkám na dosah (21:22), Liberec si ale konec setu pohlídal a zvítězil v něm 21:25.

Ve druhém dějství se domácí hráčky hned na začátku ujaly vedení 5:2, Liberec však srovnal na 5:5. Oba týmy se pak praly o každý míč (10:10), byly to však opět volejbalistky KP Brna, kdo i díky zlepšenému servisu znovu odskočil (16:13). Po bloku Terezy Hrušecké to bylo 20:15, Liberec ještě skóre zkorigoval (23:21), při prvním setbolu KP Brna (24:21) ale zaútočil do sítě a bylo srovnáno na 1:1.

Domácím patřil i začátek setu s pořadovým číslem tři (7:4), po přímém bodu z podání Denisy Pavlikové a úspěšných blocích vedlo KP Brno 12:7 a pětibodové vedení drželo i dál (17:12). Liberec se pak začal na soupeřky přece jenom dotahovat a za stavu 18:16 bral Richard Wiesner time out. Po něm jeho svěřenkyně připsaly tři body (21:16) a hru zastavil pro změnu Libor Gálík. Královopolské hráčky si už poté vedení vzít nenechaly a v setu zvítězily poměrem 25:21.

Čtvrtou sadu hned od úvodu kontrolovaly hostující hráčky (2:5) a KP Brnu postupně odskočily až na 9:15. Liberecký tlak nezastavil ani oddechový čas domácích a do koncovky vstupovaly hostující volejbalistky s náskokem osmi bodů 12:20. Set dohrál Liberec s velikým přehledem (14:25), a vynutil si tak rozhodující tie-break.  

Zkrácenou hru odstartovalo znovu lépe družstvo Libora Gálíka (1:4) a donutilo domácí k time outu. I po něm to byl Liberec, kdo držel vedení na své straně (6:10) a v tie-breaku si pak už dokráčel k výhře 9:15 a celkovému vítězství v zápase 2:3 na sety.

„Dnes to od nás byl bojovný, týmový výkon, ve kterém nechyběly emoce. Konečně jsme byly agresivní a tlačily jsme soupeře, bohužel jsme to nevydržely do konce. Je to pro nás dobrý bod do tabulky a hlavně si myslím, že by nám tento zápas mohl dodat sebevědomí do dalších bojů," zhodnotila duel kapitánka KP Brna Daniela Digrinová.

 

VK Královo Pole - VK Dukla Liberec 2:3 (21:25, 25:21, 25:21, 14:25, 9:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT