7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno nedalo Frýdku-Místku šanci a veze domů tři body

KP Prostějov2

 

Dalším extraligovým soupeřem KP Brna byl v sobotu Frýdek-Místek, který ve čtvrtek svedl pětisetový boj s Šelmami. Svěřenkyně Richarda Wiesnera odcestovaly do Frýdku s jasným cílem, navázat na poslední výhru s Prostějovem - a to se jim podařilo. Domácím hráčkám Královo Pole nedalo šanci a v zápase zvítězilo 3:0 na sety.

„Dnes to pro nás bylo jednoznačné vítězství, Frýdek nekladl velký odpor. Na začátku jsme ustály tlak na servisu a poté už jsme podaly koncentrovaný výkon,“ řekla po zápase kapitánka Daniela Digrinová.

V úvodu utkání se oba týmy tahaly do stavu 11:11, pak se ale hostující KP začalo soupeřkám vzdalovat a set bralo poměrem 18:25. Domácí Frýdek zareagovat nedokázal a v sadě s pořadovým číslem dva připsal pouze devět bodů. Ve třetím dějství si Královo Pole znovu vytvořilo náskok (4:9), který už domácí tým nesmazal. Po výhře 14:25 si tak brněnské volejbalistky odváží domů plný počet bodů.

Stejně jako proti Prostějovu jsme do utkání vstoupili disciplinovaným výkonem a kvalitním servisem. Jsem rád, že si na hřišti věříme a naše výkony zlepšujeme. Snadnější utkání jsme si za dřinu na tréninku zasloužili, do budoucna ale bude spíše výjimkou, v nasazení tak nepolevíme," zdůraznil trenér Erik Nezhoda. 

 

Frýdek-Místek – VK Královo Pole 0:3 (18:25, 9:25, 14:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Steskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT