7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další vítězství za plný počet bodů, tentokrát nad Přerovem

1E0C4AF8 298A 4890 AF0D E4F7119BC028

 

V dohrávce pátého extraligového kola se ve čtvrtek střetlo Královo Pole doma s Přerovem, který v sezóně 2021/22 zatím nedokázal uhrát ani jeden set. Královopolské hráčky v zápase jasně dominovaly v prvních dvou sadách, pak to ale byly svěřenkyně Radima Vlčka, kdo si konečně na svoje konto připsal vítězný set. Královo Pole si však už poté na další sadu sáhnout nenechalo a díky výhře 3:1 získalo potřetí za sebou plný počet bodů, a posunulo se tak v tabulce na třetí místo. 

Jsem strašně ráda, že jsme vyhrály další zápas za tři body. Je škoda třetího setu, vůbec nevím co se stalo. Musíme na něj rychle zapomenout a jít dál. Těší mě, že ve čtvrté sadě jsme naskočily zpět, zkoncentrovaly se a zvítězily opět s náskokem,“ zhodnotila utkání kapitánka Daniela Digrinová.

Dnes jsme počítali s tím, že tým bude poskládaný tak, aby některé hráčky mohly ukázat jak na tom jsou a byly víc ve hře. To s sebou samozřejmě nese rizika, že se ztratí tempo hry. Zápas nebyl podle našich představ, ale to se stává a je důležité, že jsme si v pravou chvíli dokázali vzít hru zase zpátky a opřít se o věci, které nás v současné době zdobí, tedy o kvalitní útok, dobrý servis a výbornou obranu na síti,” dodal Richard Wiesner.

Královo Pole vlétlo do utkání při chuti (8:3) a soupeřky se po celý první set snažily náskok domácího družstva smazat marně (16:9). Sadu tak královopolské hráčky vyhrály s přehledem za 19 minut poměrem 25:14.

Ve stejném rytmu pokračoval domácí tým i dál a při dlouhé sérii na podání Hany Judlové vedl rychle už o deset bodů (12:2). Radim Vlček se sice snažil nápor Králova Pole zastavit dvěma oddechovými časy, to se mu ale nepodařilo (16:5). Druhé dějství nakonec pro domácí vyznělo úplně stejně jako předchozí sada (25:14).

Začátek třetího setu ale patřil Přerovu (1:5) a tentokrát to byly domácí volejbalistky, kdo musel dotahovat (4:9). Přerov přitvrdil na servisu a i díky dvěma přímým bodům z podání vedl už o osm bodů (5:13), na což Richard Wiesner reagoval time outem. Přerov však v koncentraci nepolevil a do koncovky vstupoval za stavu 11:20. Po esu kapitánky Michaely Zatloukalové pak měly hostující k dobru hned devět setbolů (15:24) a vzápětí proměnily hned ten první. 

Čtvrtou sadu odstartoval znovu lépe Přerov (0:4), KP však se soupeřkami dokázalo po úspěšných blocích rychle srovnat krok (6:6) a skóre obrátit na svou stranu (12:9). Stav 14:10 znamenal oddechový čas hostujících, Královo Pole však přitvrdilo v útoku a vedení dál navyšovalo (19:13). Přerov už na tento bodový rozdíl zareagovat nedokázal, a tak Brno vyhrálo sadu po přímém bodu z podání Kateřiny Pelikánové znovu poměrem 25:14.

 

VK Královo Pole – Přerov 3:1 (25:14, 25:14, 15:25, 25:14)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Ryšavý

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT