7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Suverénní výhra nad Olympem posunula KP Brno na druhé místo v tabulce

KP Olymp web 0811 4

 

Pondělní večer patřil v hale na Vodově dohrávce 11. kola extraligy, v níž na královopolskou palubovku zamířil Olymp Praha. Domácí KP Brno před zraky nejenom svých fanoušků, ale i kamer České televize, vybojovalo v koncovce první set a ve druhém soupeřky smetlo rozdílem 13 bodů. Olymp rozjetý domácí tým už poté zastavit nedokázal a Královo Pole si po další suverénně vyhrané sadě dokráčelo pro zasloužené tři extraligové body. „Jsem rád, že po naší herní pauze a viditelně nervózním začátku, kdy se sešlo všechno – že jsme dlouho nehráli, je to televizní utkání, a navíc prohraný první zápas s Olympem – tak chvíli trvalo, než jsme se dostali do dobrého rytmu. Převaha naší kvality ale pak byla už jednoznačná," usmíval se po utkání Richard Wiesner. 

 

Tým soupeře rozhodně není špatný, ale pronásledují ho zranění a nedaří se mu z toho dostat,” dodal.

Dnes jsme si vydřely hodně důležitý první set, kdy nás Olymp tlačil a vůbec to nebylo jednoduché. Potom jsme ale už nepolevily a hostující vůbec nevzdorovaly, takže jsme si zbytek zápasu už jenom užily,“ radovala se i kapitánka Daniela Digrinová.

V prvním setu se oba týmy tahaly o každý míč a vedení se přelévalo na obě strany (6:8, 12:9). Srovnaný stav 15:15 ale znamenal zlom a definitivní obrat ve prospěch domácích volejbalistek, které se postupně začaly Olympu vzdalovat (18:15). V koncovce si už pak KP Brno vedení pohlídalo a v závěru proměnilo hned první nabídnutý setbol (25:20).

Druhé dějství pak bylo zcela v režii domácích hráček, které při servisu Magdy Bukovské odskočily na 8:2 a nezastavil je ani oddechový čas Olympu. Hostující se dostaly pod tlak a za stavu 12:5 braly další time out. Ten jim však také nepomohl, a tak do koncovky vstupovalo Královo Pole s luxusním náskokem 11 bodů (20:9) a set dohrálo s přehledem poměrem 25:12.

I následující sada pokračovala ve stejném rytmu, Královo Pole se ujalo vedení 7:4 a Olymp se sice znovu snažil zareagovat oddechovým časem, tlak domácích tím ale nezbrzdil (11:5). Svěřenkyně Stanislava Mitáče pak už jenom marně přihlížely tomu, jak KP Brno opakuje scénář z předchozího dějství a opírá se po zbytek setu o kvalitní servis i obranu. Výhrou 25:13 si domácí tým zaslouženě připsal do tabulky tři body.

Naše výkony jsou jako den a noc a dnes to byl asi ten noční zápas. Dnes vypadal vyrovnaný jenom první set do stavu 15:15, pak jsme ale zkazili servis a už jsme tahali za kratší konec. Byli jsme pod obrovským tlakem brněnských servírujících hráček, tenhle servis je asi nejlepší v lize. Pokud jim to takhle frčí, my nedokážeme přihrát, a tak jak velí stará volejbalová pravda – nepřihraješ/nesmečuješ/nevyhraješ – tak takhle vypadal druhý a třetí set. My jsme nepřihráli a když už jsme se k útoku dostali, bylo to proti srovnané obraně brněnských hráček, které jsou navíc vysoké, a dokážou postavit mohutnou zeď na síti,“ zhodnotil duel trenér Olympu Stanislav Mitáč.

 

VK Královo Pole – Olymp Praha 3:0 (25:20, 25:12, 25:13)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT