7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z Přerova si KP Brno veze domů tři vítězné body

KP Šelmy web 1311 121

 

Volejbalová UNIQA extraliga žen měla v sobotu na programu zápasy 14. kola a Královo Pole v něm zamířilo do Přerova, který v této sezóně porazilo doma 3:1 na sety. V první sadě si svěřenkyně Richarda Wiesnera se soupeřkami poradily bez problémů, a i když se s nimi Přerov v druhém setu snažil do poloviny držet krok, KP Brno udrželo koncentraci a utkání už pak mělo až do konce pod kontrolou. Výhra 3:0 na sety tak znamená přípis dalšího plného počtu bodů do tabulky. 

  

„Přes mírně horší přihrávku a výborný servis Přerova a menší rozpaky ve druhé setu jsme měli utkání díky výborné obraně a dohrávce ve svých rukou a navíc jsme dali příležitost i hráčkám, které nehrají tak často a ty podaly výborný výkon včetně novicky Zuzky Kamasové, která dala svoje první eso v extralize,” vzkázal po utkání z Přerova trenér Erik Nezhoda.

„Dnes jsme dobře bránily a útočily, Přerov dobře podával. Jsem moc ráda za další výhru za tři body,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

První set byl zcela v režii hostujícího Brna, které uteklo rychle na 4:11 a soupeřkám dovolilo v sadě uhrát pouze 14 bodů. I ve druhém dějství Královo Pole odskočilo na 5:11, domácí ale postupně náskok smazaly a srovnaly na 14:14. Z jejich strany to však byla konečná, KP Brno si už totiž zbytek setu pohlídalo a vyhrálo ho poměrem 16:25.

Třetí sada byla vyrovnaná do stavu 5:5, pak už se ale znovu potvrdila dominance hostujícího Králova Pole, které si dokráčelo k suverénní výhře 10:25.

 

Přerov – VK Královo Pole 0:3 (14:25, 16:25, 10:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT