7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole uzavřelo rok jasným vítězstvím nad Šternberkem

KP 1812 2

 

V posledním extraligovém duelu roku 2021 vyzvalo Královo Pole na souboj Šternberk, aktuálně osmý tým tabulky. Svěřenkyně Richarda Wiesnera potvrdily v utkání roli favorita a svým soupeřkám i v různých obměnách sestavy nedovolily uhrát ani jeden set. V tabulce navíc KP Brno díky třem připsaným bodům přeskočilo Ostravu, a posunulo se tak v ní na druhé místo. „Jsme rádi, že se nám podařilo letošní rok uzavřít dobrým výkonem. Dařilo se nám i v různě pozměněné sestavě předvádět naši hru, převládal náš silný útok a je to pro nás určitě dobrá pobídka do dalších utkání,” usmíval se po zápase hlavní kouč Richard Wiesner.

 

„Dnešní zápas se mi hodnotí krásně, protože jsme vyhrály poslední utkání roku 2021. Měly jsme celou dobu jasnou převahu nad soupeřem a holky do toho daly všechno,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Úvod zápasu patřil domácím, které při servisu Gretel Moreno Borrero odskočily na 8:1. Šternberk až do koncovky jen marně přihlížel rostoucímu náskoku KP Brna (20:6) – pak sice skóre mírně zkorigoval (24:13), výhru Králova Pole ale neohrozil (25:13).

Ve druhém dějství se hostující zvedly a s domácím týmem držely krok do stavu 7:7. Královo Pole však vzápětí přitvrdilo v útoku a poté, co se na servis postavila Simona Jelínková a přidala tři esa, byly domácí opět na koni (16:8). V závěru setu Šternberk za stavu 24:17 ještě dokázal odvrátit tři setboly, na víc už ale nestačil (25:20).

Třetí sada byla na začátku vyrovnaná (8:8), Šternberk bojoval ze všech sil a domácím dokázal odskočit na 10:12. Richard Wiesner v tu chvíli zastavil hru time outem a po něm pokračovala do stavu 14:14 přetahovaná o každý míč. KP Brno pak připsalo tři body v řadě (17:14), a i když se Šternberk snažil na domácí dotáhnout (20:18), otočit vedení na svou stranu se mu už znovu nepodařilo. Královo Pole nakonec zvítězilo v setu poměrem 25:20. Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Simona Jelínková.

 

VK Královo Pole – Šternberk 3:0 (25:13, 25:20, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT