7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nový rok zahájen skvěle, jednoznačnou výhrou nad Frýdkem-Místkem

KP FM web 08012022 3

 

Královo Pole si podle papírových předpokladů v 19. kole UNIQA extraligy žen doma bez problémů poradilo s Frýdkem-Místkem. Hostující tým kladl odpor pouze v prvním setu, pak už byl ale zápas jednoznačně v režii domácích hráček, které si na svoje konto připsaly zaslouženě tři body. „Všichni jsme se těšili na první povánoční zápas, podařilo se nám do hry dostat všechny naše hráčky, a přestože začátek nebyl úplně optimální, bez problémů jsme utkání vyhráli. Což nesnižuje výkon soupeře, ale ten náš byl skutečně velmi dobrý, hlavně na útoku,” pochvaloval si výkon svého týmu Richard Wiesner

 

„Na začátku bylo trošku vidět, že jsme hrály po delší pauze, byl to náš první zápas v novém roce, sice s papírově slabším soupeřem, ale byla na nás vidět nervozita. Potom už jsme se ale uklidnily a dostaly se do hry a jsme rády za další vítězství,“ zhodnotila duel kapitánka Daniela Digrinová.

Na začátku prvního setu se Frýdek-Místek ujal vedení 0:4, po time outu Richarda Wiesnera ale Královo Pole rychle srovnalo (5:5). Soupeřky se nevzdávaly a s domácím družstvem se dál snažily držet krok. Za stavu 13:13 to pak byl právě Frýdek-Místek, kdo připsal tři body v řadě, KP Brno však zareagovalo okamžitě a náskok hostujících smazalo. Koncovka už pak byla v režii domácích, které set vyhrály poměrem 25:19.

Druhé dějství bylo od začátku jednoznačnou záležitostí Králova Pole, které do něj vlétlo vedením 4:1 a za stavu 8:5 donutilo soupeřky k prvnímu oddechovému času. Frýdek však na brněnské hráčky hledal recept dál marně a nepomohl mu ani time out číslo dvě (14:7). Hostující poté v setu přidaly už jenom šest bodů, a tak ho Královo Pole vyhrálo s přehledem 25:13.

Ve třetí sadě se Frýdku sice v úvodu podařilo na Královo Pole dotáhnout (6:3, 6:6), domácí volejbalistky však poté opět začaly kontrolovat hru (10:6) a hostující trenérka si vzala oddechový čas. Tlak Brna tím nezbrzdila, Královo Pole dál připisovalo body a soupeřky naopak kupily chyby, a tak před koncovkou vedly domácí 19:12. V závěru se na bloku blýskla Tereza Hrušecká, Denisa Pavlíková přidala dvě esa, Simona Jelínková přesnou smeč a bylo z toho 11 mečbolů (24:13). Domácí pak proměnily hned ten první a v zápase zvítězily bez ztráty setu.

 

VK Královo Pole – Frýdek-Místek 3:0 (25:19, 25:13, 25:13)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT