7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole vybojovalo postup do finále Českého poháru

KP Olymp

 

Královo Pole si zítra zahraje finále Českého poháru žen! O postup do boje o zlatou medali přitom svěřenkyně Richarda Wiesnera svedly se svými spoupeřkami z Olympu Praha bitvu jako hrom. Vedení se v Táboře, který hostí Final Four, ujalo velmi rychle KP Brno, ve druhé sadě ale nedokázalo vytěžit ze tří setbolů a v utkání byl rázem na koni Olymp. Královopolské volejbalistky však za stavu 1:2 na sety zbraně nesložily, právě naopak. Čtvrté dějství s přehledem vyhrály a za velkým dramatem nakonec udělaly v tie-breaku vítěznou postupovou tečku. V nedělním finále se Královo Pole popere o zlato s Libercem, který si ve druhém semifinále poradil s Olomoucí.

 

„Semifinálové utkání splnilo naše očekávání, věděli jsme, že to bude extémně těžký zápas plný zvratů, což se potvrdilo. Byli jsme překvapeni, jak rychle jsme vyhráli první set. Pak se ale Olymp dostal do rytmu a je potřeba ocenit obzvlášť výkon Patočkové, který byl velice dobrý. Je nám líto, že se zranila smečařka Olympu Leona Neumannová a doufáme, že se brzy uzdraví. Nám se nakonec povedlo splnit naše zadání, v čemž nám velmi pomohla Jazz Sweet v útoku. Pochvalu si ale zasloží celé naše družstvo včetně lavičky a dobrých střídání," zhodnotil duel trenér Erik Nezhoda.

„Dnes to byl zápas jako na houpačce, odehrály jsme perfektní první set a bohužel v dalších dvou se nám nepodařilo plnit zadání a samy jsme si to zkomplikovaly. Olymp nás tlačil v útoku, ale ve čtvrtém setu jsme se vrátily do zápasu a dotáhly ho do vítězného konce! Postup do finále je pro náš mladý tým velký úspěch a půjdeme do toho naplno," uvedla po zápase kapitánka Králova Pole Daniela Digrinová.

První set byl v Táboře zcela v režii týmu KP Brna, které rychle odskočilo na 2:8 a soupeřkám nedalo až do konce šanci na srovnání (14:25). Druhá sada byla daleko vyrovnější partií (5:5, 15:15), mírný náskok si ale v závěru sady vytvořilo Královo Pole (18:20) a postupně se propracovalo až ke třem setbolům (21:24). Družstvo Stanislava Mitáče je ale všechny odvrátilo a nad zaskočenými soupeřkami nakonec v setu zvítězilo poměrem 27:25.

KP Brno v následující sadě drželo krok s Olympem do stavu 7:7, pak ale začaly za lepší konec tahat pražské hráčky a odskočily až na 18:10. O vítězi setu tak bylo prakticky rozhodnuto (25:16) a Olymp se ujal vedení 2:1 na sety.

Ve čtvrtém dějství se ale Královo Pole vrátilo ke hře z úvodu zápasu a při podání Terezy Hrušecké uteklo na 3:8. Olymp pak už jen marně přihlížel rostoucímu náskoku brněnských volejbalistek (5:15), které žádný zvrat nepřipustily (15:25). 

Rozhodující zkrácená hra patřila v úvodu rozjetému Brnu (0:3), a i když Olymp ještě srovnal na 4:4, z jeho strany to byla prakticky konečná. Na straně KP Brna zářila Jazz Sweet (4:7) a Olymp zareagovat ani po time outu za stavu 6:12 nedokázal. Velké drama nakonec zakončila na 7:15 Gretell Moreno, a po výhře 2:3 na sety se tak svými spoluhráčkami mohla radovat z postupu do finále Českého poháru.

 

Olymp Praha - VK Královo Pole 2:3 (14:25, 27:25, 25:16, 15:25, 7:15) 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT