7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov byl v Králově Poli bezradný, tři body jsou doma

KP Prostějov1

 

KP Brno vyzvalo v sobotu v podvečer v hale na Vodově na souboj Prostějov, aktuálně pátý tým extraligy. Po výhře ve čtvrtečním derby byly domácí volejbalistky očividně při chuti a v první sadě soupeřky smetly rozdílem 12 bodů. Prostějov sice utkání nevzdal a v dalších setech už byl Brnu rovnocennějším soupeřem, bohužel mu to ale na zisk ani jedné sady nestačilo. Královo Pole si tak třemi vítěznými body upevnilo druhé místo v tabulce, Prostějov naopak odjel domů s prázdnou. „Oproti posledním zápasům jsme strašně zlepšily servis, což nám dnes velmi pomohlo. Byly jsme celou dobu nad soupeřem a oni naopak dělali dost chyb. Utkání jsme si ale zvládly pohlídat, i když s malými výkyvy,“ zhodnotila duel kapitánka Daniela Digrinová

 

Po dnešním vítězství jsem samozřejmě s výkonem spokojený, v některých momentech jsme sice neudrželi koncentraci, to ale týmu asi nelze vyčítat. Naše kvalita je vysoká, takže jsme i tyto situace dokázali ustát. Každopádně když se na hřišti sejde tolik výborných českých i slovenských hráček, je to vždy parádní volejbalová podívaná a zápas má takový náboj jako dnes,” řekl hlavní trenér KP Brna Richard Wiesner.

První set byl zcela v režii domácího Brna, při servisu Ely Koulisiani se Královo Pole ujalo vedení 10:3 a soupeřky se jen stěží dostávaly do potřebného rytmu. Rozjeté domácí družstvo připisovalo body dál (17:7) a set vyhrálo s velkým přehledem za 21 minut poměrem 25:13.

I druhé dějství psalo v úvodu úplně stejný scénář, vedení KP Brna 9:3 znamenalo time out hostů. Po něm se ale Prostějovu podařilo skóre zkorigovat na 11:7 a hru zastavil pro změnu Richard Wiesner. Hostující hráčky se poté domácím přiblížily na rozdíl dvou bodů (12:10) a trpělivou hrou nakonec po smeči bývalé hráčky KP Brna Karin Šunderlíkové srovnaly na 16:16. Následující čtyři výměny však znovu patřily Brnu (20:16), které se propracovalo až ke třem setbolům (24:21). Prostějov však koncovku ještě zdramatizoval, když postupně odvrátil hned čtyři setboly domácích. Královo Pole ale po esu Magdy Bukovské nakonec set urvalo pro sebe (27:25).

Bitva pokračovala i v další sadě (8:8). Za stavu 12:9 dostal po protestech proti výroku sudích Miroslav Čada červenou kartu, po ní další dva body připsalo Brno a Prostějov si vzal time out (14:9). Oddechový čas tlak Králova Pole zastavit pomohl a skóre bylo znovu téměř srovnané (14:13). Prostějov se pak sice dál snažil šlapat soupeřkám na paty (17:15, 22:21), na zvrat už ale byl krátký. KP Brno vyhrálo set 25:21 a po výhře 3:0 si připsalo do tabulky plný počet bodů. Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Jazz Sweet.

Domácí hráčky měly lepší servis, my jsme na začátku dostali hodně es a celkově i v útoku byly lepší. Po našem špatném začátku jsme se dokázali vrátit do hry, bojovali jsme, ale přece jenom na současnou formu Králova Pole to nestačí,“ uvedl po utkání trenér Prostějova Miroslav Čada.

 

VK Královo Pole – VK Prostějov 3:0 (25:13, 27:25, 25:21)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT