7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V generálce na play off KP Brno zvítězilo nad Olympem Praha

KP Olymp1

 

Královo Pole se doma v předposledním kole extraligy střetlo s Olympem Praha, a oba týmy tak měly možnost změřit své síly ještě před play off, v němž proti sobě nastoupí už za 14 dní. KP Brno se v zápase ujalo vedení 1:0 na sety, Olymp ale srovnal a utkání zdramatizoval. Ve třetí sadě pak hostující volejbalistky nedokázaly vytěžit ze slibného vedení 12:19 a Královo Pole si po zvratu v tomto setu nakonec dokráčelo až k výhře za tři body. Celý zápas se nesl v duchu podpory ruskem sužované Ukrajiny, na kterou se podařilo vybrat celkem 7 100 korun. Svůj podíl na této sumě měly i královopolské hráčky, které Ukrajině věnovaly za každý uhraný bod 50 korun. 

 

Průběh zápasu byl hodně ovlivněn kvalitou servisu obou týmů, družstvo, které dobře servírovalo mělo navrch a my jsme naštěstí takových chvil měli víc. V trošku netradiční sestavě jsme někdy hledali správný styl hry, ale zásluhou hlavně naší nahrávačky Gretel se nám to nakonec podařilo a přineslo nám to vítězství,” zhodnotil duel hlavní kouč Richard Wiesner.

„V prvním setu jsme začaly dobře tlačit servisem a Olymp si nepřihrál, pak si ale hodně pomohl lavičkou a začal pro změnu on tlačit na podání. Bojovností se nám však zápas podařilo dotáhnout až do vítězného konce," uvedla Denisa Pavlíková, která v roli kapitánky nahradila nemocnou Danielu Digrinovou.

V úvodním setu se při servisu Magdy Bukovské dostaly královopolské volejbalistky do vedení 8:2 a náskok se jim dařilo držet i ve střední pasáži (16:9). Do koncovky vstupovalo Brno s osmi body k dobru (20:12) a pohodlně si dokráčelo k vítězství 25:16.

Další dějství se vyvíjelo úplně jinak, dlouhá přetahovaná o body (11:11) se zlomila za stavu 14:14, kdy Olymp připsal tři body v řadě a domácí tým zastavil hru oddechovým časem (14:17). Před koncovkou sice naskočily do hry Simona Jelínková a Lucie Veselá, střídání ale Královu Poli nepomohlo. Olymp výhrou 18:25 vyrovnal na 1:1.

Třetí sada byla v úvodu znovu vyrovnaná (5:5), za lepší konec však poté začal tahat znovu Olymp (8:11) a KP Brno dostal pod tlak (8:12). Za stavu 9:15 si vzalo domácí družstvo time out, hostující hráčky však náskok držely dál (12:19). Při servisu střídající Hany Judlové se ale zdánlivě jasný set začal vyvíjet úplně jinak. Domácí stav nejprve zkorigovaly na 16:20 a hru zastavil pro změnu Olymp. Následovaly další dva brněnské body (18:20) a postupně i srovnání na 21:21, což znamenalo další time out hostů. Královo Pole se po něm i díky esu Gretell Moreno Borrero probojovalo až ke třem setbolům (24:21), a i když dva z nich ještě Olymp odvrátil, na srovnání už po tvrdé smeči Simony Jelínkové nestačil (25:23).

Bitva pokračovala i v sadě s pořadovým číslem čtyři (5:5, 11:11). Pak to však byl domácí tým, kdo začal mít na hřišti převahu (16:11). Stav 19:11 ale začal připomínat předešlý set a tentokrát to byl Olymp, kdo se soupeři dokázal nejenom přiblížit, ale i otočit skóre na 20:22 pro sebe. Královo Pole však zbraně nesložilo, a set nakonec vybojovalo nejtěsnějším možným poměrem pro sebe (25:23). Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Denisa Pavlíková.

 

VK Královo Pole – Olymp Praha 3:1 (25:16, 18:25, 25:23, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT