7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole dělí jedna výhra od postupu do semifinále

KP OLYMP web 18032022 7

 

Čtvrtfinálová série se v pondělí přesunula do Prahy a bylo jasné, že Olymp bude chtít Královu Poli oplatit porážku z úvodu play off. Po výhře v prvním setu měly domácí hráčky nakročeno dobře, KP Brno však srovnalo a v následujících dvou sadách už zaváhání nepřipustilo. Výhrou 3:1 na sety navýšily královopolské volejbalistky stav série na 2:0 a k postupu do semifinále jim stačí jediné vítězství. Jasno tak může být už ve čtvrtek, kdy se hraje třetí čtvrtfinálový duel v hale na Vodově.

 

„Bylo to opět nesmírně těžké utkání, ve kterém rozhodovaly detaily. Za prvé, hráčky ze základní sestavy opět předvedly mimořádné individuální výkony, za druhé nám neskutečně pomohla Staňková, Kuníková a Judlová na podání a konečně za třetí jsme se poučili z minula a podali lepší týmový výkon, co se taktiky týká," vzkázal z Prahy trenér Erik Nezhoda.

„Dnes to byla opět bitva o každý bod. Olymp hrál velmi dobře a měl výborné začátky setů. My jsme ale v koncovkách udělaly méně chyb a byly trpělivější. Vyšla nám střídání na servis a týmovým výkonem jsme si došly pro druhé vítězství v této těžké sérii," radovala se kapitánka KP Brna Daniela Digrinová.

V prvním dějství se v Praze opakoval scénář z úvodní čtvrtfinálové bitvy - set byl vyrovnaný až do konce a Olymp ho vybojoval nějtěsnější možnou výhrou 25:23.

Ve druhém setu sice hostující prohrávaly už 7:2, postupně však dokázaly stav srovnat, a do koncovky tak oba týmy vstupovaly za stavu 20:20. V tu chvíli se na servis postavila Hana Judlová a i díky dvěma přímým bodům z podání pomohla navýšit na 20:23. Vzápětí se KP Brno propracovalo ke třem setbolům (21:24) a hned ted první proměnila esem Romana Pavlicová.

Ve třetí sadě si ve střední pasáži Královo Pole vytvořilo šestibodový náskok (10:16), a i když Olymp ještě stáhl na 17:19, na víc nestačil. Královo Pole vyhrálo set poměrem 19:25 a úplně stejně zakončilo i set s pořadovým číslem čtyři.

 

Olymp Praha – VK Královo Pole 1:3 (25:23, 21:25, 19:25, 19:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT