7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno si poradilo s Olympem i potřetí a je v semifinále

KP Olymp5

 

Čtvrtfinále play off mezi Královým Polem a pražským Olympem dnes vstoupilo do svého třetího dějství. Slušná divácká kulisa hnala domácí celek za vysněnou účastí v semifinále, což demonstroval i obří plakát s nápisem RoadToMedal2022. Pražský tým potřeboval k prodloužení série zápas nutně vyhrát, držet krok s domácími se mu ale dařilo jenom v prvním sadě. I přes absenci Simony Jelínkové a další zdravotní komplikace KP Brno nedovolilo Olympu uhrát ani jeden set, a zaslouženě se tak po třetí výhře radovalo z postupu do další fáze play off.

 

„Jsme strašně rádi, že všechny útrapy, které nás před utkáním potkaly, jsme dokázali překonat. Bylo vidět, že vítězství jsme si už trošku uhráli v předchozích dvou duelech, kdy jsme Olymp zatlačili z dobrého výkonu. Tady už se mu dnes tolik nevedlo, ale nijak to nesnižuje obrovskou bojovnost a nasazení našich děvčat, které dokázaly i v takových podmínkách, které nás postihly, vybojovat výhru.  Hluboce před nimi smekám a věřím tomu, že máme na to, pokračovat v play off úspěšně i dál,“ usmíval se po zápase hlavní trenér Richard Wiesner.

„V týmu je teď obrovská euforie, máme obrovskou radost, že jsme to zvládly. Všechny jsme si myslely, že zápas bude trošku těžší, Olymp vzdoroval v prvním setu, ale pak už to bylo jenom o nás a myslím si, že jsme si to dnes uhrály samy,“ dodala kapitánka KP Brna Daniela Digrinová.

Začátek utkání provázely vyrovnané výměny. Obě družstva si nenechala soupeře odskočit na více než dva body, což diváci mohli znát z předešlých zápasů. Kvůli marodce domácích nastoupily hráčky Králova Pole v okleštěné sestavě. Za stavu 16:14 pro domácí se na servisu delší dobu udržela smečařka Denisa Pavlíková. Ale na 16:15 snížila razantním diagonálním útokem pražská univerzálka Gabriela Kopáčová, která v Brně dříve působila. Kapitánku Pavlu Šimáňovou mohl mrzet servis za stavu 21:18 pro královopolanky, jelikož podání letělo daleko do outu. Richard Wiesner si vzal time out, protože nahrávačka Olympu Lucie Smutná snížila esem na 21:20. Denisa Pavlíková blockoutem donutila Stanislava Mitáče si vzít v krátkém sledu další oddechový čas, jelikož Brňanky vedly už 23:20. Chyba v obraně a vyhozený míč do zámezí opět přiblížil pražský Olymp blíže ke srovnání (23:22). Výborný zákrok libera Daniely Digrinové ale zpečetil vítězství Králova Pole v prvním setu poměrem 25:22.

Druhá sada skýtala od začátku opět vyrovnaný boj. Za stavu 9:6 pro domácí byla dvakrát z pipu zastavena úderná síla Kopáčová. V další výměně už mohlo KP odskočit na 4 body, nicméně Tereza Hrušecká byla v síti. Napravila to hned v další výměně, kdy Lucii Kalhousovou našla svým esem. Trpělivou hrou v poli a zkráceným servisem našly domácí volejbalistky recept na pražský tým (17:11). Také servis Pražankám přestal fungovat, protože častěji končil v síti. Stav 20:14 zajistila dvojblokem Koulisiani-Moreno Borrero a domácí hráčky měly o krok blíž k vysněnému semifinále. Královo Pole nenechalo nic náhodě a druhý set ukončilo 25:14.

Déjà vu připomínala vyrovnanost i na začátku třetího setu, protože do stavu 10:10 žádný z týmů neodskočil. Trenér Mitáč a jeho pražský celek nicméně hrál stále naplno a i za nepříznivého stavu jeho tým nevypustil žádný míč. Kateřina Pelikánová jako záskok na postu univerzálky překvapila přihrávku hostů a zvýšila esem na 14:11 pro Brno. Dobrý servis Antonie Kelnárové naopak pomohl Praze a Olymp se dotáhl na 14:13. Kopáčová útočila ve výměně třikrát za sebou, nicméně obrana Brna si s jejím útokem poradila (19:15). Závěr setu už byl v naprosto v režii Králova Pole a vyhozený míč do outu znamenal stav 25:16, konec zápasu, postup domácích do semifinále a smutný konec sezóny pro Pražský Olymp.

 

VK Královo Pole – Olymp Praha (25:22, 25:14, 25:16)

 

Tomáš Pánek, Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT