7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Velký semifinálový souboj se šťastným koncem pro Olomouc

KP OLO web1 09042022 4

 

Třetí semifinálový duel mezi Královým Polem a Olomoucí sliboval napínavou podívanou. Do haly Vodova přilákal více než 700 diváků, kteří dokázali vytvořit neskutečnou volejbalovou atmosféru. Odměnou byl všem v hale dlouhý pětisetový souboj plný nádherných výměn a zvratů. Ke smutku domácích fanoušků se ale z vítězství v tie breaku nakonec radovaly hostující Hanačky, na jejichž palubovce se bude hrát příští týden v pořadí čtvrtý semifinálový zápas. O tom, jestli se série ještě znovu vrátí do Brna, se v Olomouci rozhodne v úterý.


 

Obě dvě družstva dnes ukázala volejbal na české poměry až nevídaný. My jsme byli bohužel méně šťastným týmem, ale před holkama nezbývá než smeknout, že dokázaly udržet chladnou hlavu i při mnohdy nepříznivém skóre. Dnes rozhodovaly skutečně maličkosti, ale pro nás je to vlastně vzpruha, protože po výkonu, který jsme předvedli v Olomouci, jsme se přesvědčili o tom, že dokážeme volejbal hrát. Jedeme pořád dál, protože série ještě není u konce,” zhodnotil utkání trenér KP Richard Wiesner.

„Jsme samozřejmě moc smutné, ale myslím, že to byl nejhezčí zápas, který jsme v sezóně odehrály. Fanouškovská kulisa byla ohromná a každý si to v hale určitě užil. Přesně tohle je play off, daly jsme do toho všechno a rozhodlo pár našich zbytečných chyb, z nichž se do budoucna můžeme rozhodně poučit,“ přidala svůj komentář kapitánka Daniela Digrinová.

První set byl v úvodu vyrovnaný (6:6), pak se ale začalo vedení přelévat na obě strany. KP Brno odskočilo na 10:7 a vzápětí čtyřikrát bodovala Olomouc (10:11). Při servisu Magdy Bukovské otočily stav na 15:11 znovu domácí a hostující si vzaly time out. Po něm se tým Martina Hrocha na Brno opět postupně dotáhl (17:16, 20:20) a sada zamířila do napínavé koncovky. Tu zvládly lépe vysokoškolačky, a v setu zvítězily nejtěsnějším možným způsobem 23:25.

Královo Pole na to zareagovalo v dalším dějství, Simona Jelínková přitvrdila v útoku (4:1) a se svými spoluhráčkami navýšila až na 13:8. Olomouc zastavila hru oddechovým časem, po něm ale Brno náskok dál drželo. Po esu Ely Koulisiani byl stav 15:9, a i když se Olomouc ještě soupeřkám přiblížila na dosah (16:14), na víc nestačila. Brno po úspěšných blocích odskočilo na 19:14 a pak už při servisu Denisy Pavlíkové soupeřkám nedovolilo uhrát ani jeden bod. Královo Pole tak zakončilo set s přehledem 25:14.

Domácí pokračovaly v tlaku i v další sadě (6:3), Olomouc ale bojovala o každý míč a soupeřky si nenechala utéct (10:9). Za stavu 12:10 vystřídala Hana Judlová a přesným servisem navýšila na 14:10, Olomouc však zbraně nesložila, a i díky chybám Brna vyrovnala na 15:15. Richard Wiesner si vzal time out, po něm ale byly hostující dál přesné v útoku a ujaly se vedení 16:18. Královo Pole bojovalo ze všech sil, srovnalo na 19:19 a oddechový čas pro změnu patřil Olomouci. Koncovka měla úplně stejný scénář jako první set a hostující ji vyhrály znovu poměrem 23:25.

Třetí dějství bylo přetahovanou o každý míč, do vedení 10:7 se ale dostaly hostující. Olomouc kontrolovala hru i dál a přinutila domácí tým za stavu 9:13 k time outu. Gretell Moreno na podání a přesná Simona Jelínková stáhly na 12:13 a oddechový čas si vzal pro změnu Martin Hroch. I další tři body pak patřily Brnu a Olomouc znovu zastavila hru. Hala bouřila, Moreno přidala eso, domácí zářily v útoku i na bloku a po dalším přímém bodu z podání z toho bylo vedení už 20:13. O vítězi setu už pak nebylo pochyb 25:15.  

Zkrácenou hru začala lépe Olomouc (3:5), Královo Pole srovnalo (5:5), ale pak hostující znovu odskočily na 6:9. Následný time out domácích znamenal obrat na 11:10, poté už ale za lepší konec zatáhla Olomouc a ve veliké bitvě zvítězila 12:15.

Atmosféra tu dnes byla úžasná, já už jsem zažil v této sezóně leccos, ale v obou dvou utkáních, která jsme v semifinále hráli na KáPéčku, byla jednoznačně nejlepší volejbalová atmosféra a diváci vytvořili neuvěřitelnou kulisu. Dnešní zápas byl boj, je to semifinále a všechny hráčky odevzdávají maximum. Teď už jde o to, komu to zrovna sedne. Ve čtvrtém setu to dnes vypadalo, že už to dohrajeme, ale na servis přišla Gretel Morreno a otočila dvanácti body celý set. Tie break pak byl víceméně loterie. My máme malinko výhodu v tom, že můžeme točit hráčky, ty, které už fyzicky nezvládají, můžeme vystřídat, ale soupeř si dnes zaslouží opravdu poblahopřát, protože úplně všechny hráčky na hřišti neskutečně bojovaly o každý balón,“ pochválil oba týmy hostující kouč Martin Hroch.

 

VK Královo Pole – Olomouc 2:3 (23:25, 25:14, 23:25, 25:15, 12:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT