7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole je po 12 letech ve finále extraligy!

KP Olomouc třetí

 

Velký pátek byl v hale na Vodově ve znamení velké a strhující bitvy o postup do finále mezi  Královým Polem a Olomoucí. V pořadí páté semifinále opět ukázalo, že jsou oba týmy neskutečnými bojovníky, protože se na palubovce praly celou dobu o každý míč. Zápas jako na houpačce vyústil v bouřlivé atmosféře v pětisetové drama, které ovládlo domácí KP Brno, a po 12 letech si tak zahraje finále nejvyšší volejbalové soutěže žen. Soupeřem Králova Pole bude Prostějov a úvodní finálový duel na sebe dlouho čekat nenechá – série totiž odstartuje v Brně už v úterý. Olomouc se o třetí místo utká s Libercem.


 

Kdo dnes viděl utkání, tak ví, že k němu není co dodat, ale samozřejmě, jak už bylo několikrát zmíněno, náš tým je neskutečně motivovaný a neústupný a ve všech těžkých momentech našel sílu se zvednout, což je naše obrovská devíza. Jsem moc rád, že můžeme s kolegy tento tým koučovat. Věřím tomu, že tahle obrovsky těžká série se líbila všem fanouškům, a že je naláká na finálovou sérii, protože v podobě Prostějova nás čeká možná ještě těžší soupeř, ale o tom bude nejlepší se přesvědčit na vlastní oči,” řekl po zápase hlavní trenér Králova Pole Richard Wiesner.

„Jsme ve finále! Bylo to hrozně vydřený, ukázaly jsme, že jsme neskutečně silný tým a nevzdáváme se. Hrály jsme třetí tie break v řadě a všechny tři byly hrozně  dramatické. Děkuju holkám a realizačnímu týmu, že držíme spolu a jedeme dál,“ radovala se kapitánka Daniela Digrinová.

Úvodní dějství bylo vyrovnané do stavu 4:4, pak Olomouc připsala čtyři body v řadě a královopolské hráčky ji pak už po celý set jen marně stíhaly. Ve střední pasáži vedly Hanačky už o šest bodů (11:17) a zbytek sady si pohlídaly (16:25).

Královo Pole odpovědělo vzápětí, ve druhém setu se ujalo vedení 3:0 a Olomouc si vzala oddechový čas. Domácí volejbalistky pak vedení navýšily na 8:3, soupeřky se jim ale přiblížily na 8:6 a time out si bral pro změnu Richard Wiesner. Po něm jeho svěřenkyně utekly na 13:8, při servisu Lary Štimac se však i díky jejímu esu hostující znovu na Brno začaly dotahovat (13:11). Královo Pole vzápětí přitvrdilo v útoku, na smeči se nemýlila Magda Bukovská (16:11) a se svými spoluhráčkami vstupovala do koncovky za stavu 20:13. Olomouc sice ještě skóre zkorigovala na 22:17, Tereza Hrušecká však v závěru soupeřky zablokovala (24:19), a následně i ukončila set přesným útokem (25:19).

Třetí set odstartovaly lépe vysokoškolačky (1:5), následovala bitva o každý míč (7:9), navrch ale měla stále Olomouc (7:14). Hostující hráčky opírající se o kvalitní podání svůj náskok v bouřlivé atmosféře držely (11:17) a v závěru vedly už o devět bodů (11:20). Královo Pole sice ještě rozdíl při servisu Hany Judlové stáhlo (15:20), na víc už ale bylo krátké, a tak Hanačky set vyhrály poměrem 18:25.

Domácí hráčky ale dokázaly rychle zareagovat, čtvrtý set byl v úvodu v jejich režii, na servisu i v útoku je podržela Romana Pavlicová a bylo z toho vedení 10:3. KP Brno to nakoplo a Olomouc se snažila marně srovnat krok (20:11). Set vyhrály domácí hráčky s přehledem 25:14 a o postupujícím do finále musel rozhodnout až tie break.

Královo Pole pokračovalo ve stejném rytmu i ve zkrácené hře a za stavu 5:2 donutilo Olomouc k oddechovému času. Ta už se ale k obratu nadechnout nedokázala, a tak si KP Brno výhrou 15:11 vybojovalo postup do finále.

 

VK Královo Pole – Olomouc  3:2 (16:25, 25:19, 18:25, 25:14, 15:11)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT