7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První finálový bod patří Prostějovu, KP Brno se muselo obejít bez Simony Jelínkové

KP PRO web1 19042022 3

 

Úvodní zápas finále play off nejvyšší volejbalové soutěže žen přivítala v úterý v podvečer velmi slušně zaplněná hala Vodova, a týmy Králova Pole i Prostějova tak vstupovaly do zápasu mohutně povzbuzovány oběma tábory svých fanoušků. KP Brno se hned v úvodu utkání bohužel muselo vyrovnat s nečekaným výpadkem v sestavě – po nešťastném pádu totiž byla nucena palubovku opustit Simona Jelínková. Její spoluhráčky pak v celém zápase bojovaly v neskutečné atmosféře ze všech sil, první finálový bod ale uzmul po výhře 1:3 na sety Prostějov.

 

Dnes rozhodla zkušenost soupeře, spousta našich děvčat hraje finále poprvé, což se bohužel projevilo v naší hře, kdy jsme nedokázali předvést úplně svůj výkon, na který jsme zvyklí. Co se týká zranění Simony Jelínkové, tým má na to, aby tuhle situaci dokázal vstřebat. Přejeme si, aby Simča byla v pořádku a mohla zasáhnout do dalších zápasů – pokud to tak nebude, nedá se nic dělat, musíme hrát a bojovat bez ní,” zhodnotil úvodní finále trenér KP Brna Richard Wiesner.

„Pro nás je to dnes zklamání, začaly jsme dobře všechny sety. Asi už se na nás podepsalo to, že jsme odehrály těžkou sérii s Olomoucí s třemi tie-breaky a trochu nám dochází síly, Prostějov měl o zápas méně, což se dnes ukázalo hodně. K tomu se bohužel přidalo na začátku zranění Simony, které nám v psychice taky nepomohlo. Do příštího zápasu ale musíme načerpat síly a jít do toho znovu naplno, musíme udělat méně chyb a líp podávat a já věřím, že na to máme, a že se o titul stále můžeme porvat,“ zdůraznila po utkání kapitánka Daniela Digrinová.

Vyrovnaný začátek prvního setu poznamenal pád Simony Jelínkové, kterou nakonec se zraněným kolenem musela rychlá záchranná služba převézt do nemocnice. Její spoluhráčky se i přes komplikaci v sestavě snažily držet se soupeřkami krok dál (12:12) a dostaly se i do tříbodového vedení (16:13), prostějovský tým však skóre obrátil na svou stranu (18:20) a přinutil Královo Pole k oddechovému času. Po něm domácí vyrovnaly, a set zamířil do napínavé koncovky. V ní mělo k dispozici první setbol KP Brno (24:23), hostující ho však odvrátily a v následujících dvou výměnách se už nemýlily (24:26).

Druhé dějství se ze začátku vyvíjelo příznivě pro Královo Pole (6:2), obrat ale nastal při podání Kateřiny Kvapilové, která otočila stav na 6:10 a dostala domácí družstvo pod tlak. Prostějov tak před koncovkou těžil ze sedmibodového vedení (13:19), což ale královopolské volejbalistky nezlomilo, svým soupeřkám se totiž v závěru setu ještě dokázaly přiblížit na rozdíl jediného bodu (21:22). Na víc však už tým Richarda Wiesner nestačil a Prostějov se po výhře 22:25 ujal vedení 0:2 na sety.

Třetí sadu odstartovalo lépe Královo Pole (6:1) a tentokrát to byly prostějovské volejbalistky, které se dlouho nedokázaly dostat do rytmu (12:6). Fanoušci pak sledovali výměny plné obětavých zákroků na obou stranách, KP Brno ale náskok drželo i při vstupu do koncovky setu (20:15) a v závěru už soupeřkám nedalo šanci na zvrat (25:18).

Následující sada byla v úvodu bitvou o každý míč (6:6), Prostějov pak ale připsal tři body v řadě (6:9) a Královo Pole si vzalo oddechový čas. Po něm se hostující blýskly na servisu i na bloku a stav 7:12 znamenal další time out Brna. Prostějovským volejbalistkám se i přes velký odpor domácích dařilo vedení držet (15:20), a v setu nakonec i zvítězit poměrem 17:25.

 

VK Královo Pole – Prostějov 1:3 (24:26, 22:25, 25:18, 17:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT