7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole ozdobilo letošní sezónu stříbrem z extraligy

DR201694

 

Čtvrtý finálový souboj hostil ve čtvrtek Prostějov a hráčky Králova Pole do něj zamířily s jasným cílem - navázat na pondělní domácí výhru a prodloužit sérii ještě o pátý rozhodující zápas. Prostějovské volejbalistky vstoupily do utkání lépe a ujaly se na své palubovce vedení 1:0, tým Richarda Wiesnera ale našel rychle odpověď a stav setů srovnal. Další průběh zápasu už poté bohužel měly pod kontrolou hráčky Prostějova, a tak se po vítězství 3:1 na sety radovaly ze zisku mistrovského titulu. Volejbalový klub KP Brno zakončil úspěšnou sezónu 2021/22 STŘÍBRNÝMI medailemi.

 

 

„Do dnešního zápasu jsme dali všechno, ale ukázalo se, že Prostějov byl lépe připravený ze všech možných důvodů, které tomu předcházely, a tím pádem je i nezpochybnitelný vítěz celé série,” uvedl po utkání hlavní trenér Brna Richard Wiesner„Ani na malinkovu chvíli to ale neubírá radost z našé fantastické sezóny, za kterou musím obrovsky poděkovat hráčkám, členům realizačního týmu a všem, kteří se na této sezóně podíleli. Obrovský dík patří také našim fanouškům, byli s námi na všech zápasech a dnes, i když jsme nehráli doma, opět našemu týmu vytvořili neuvěřitelnou a skvělou kulisu. Věřím, že tohle všechno nás požene stále dál, slogan NÁŠ PŘÍBĚH NEKONČÍ, který nás celou dobu provází, má totiž dlouhodobou platnost. Před námi jsou další sezóny, v nichž můžeme být ještě lepší  a teď už víme přesně, čeho ještě chceme dosáhnout," dodal.

„Ráda bych pogratulovala Prostějovu, protože ve finálové sérii hrál výborně. Zároveň chci ale pogratulovat a poděkovat všem holkám, celému realizačnímu týmu a všem lidem, kteří se o nás starají a také našim skvělým fanouškům. Jsme úžasný tým, všichni se máme hrozně rádi a to, co jsme v této sezóně dokázali, si budu pamatovat navždy. Určitě nejsme zklamané a alespoň teď víme, že máme co zlepšovat do další sezóny," vyjádřila se podobně i kapitánka Daniela Digrinová.

 

Úvodní dějství čtvrtého finále bylo vyrovnanou partií do stavu 12:11, pak se ale podařila bodová šňůra domácím hráčkám a za stavu 16:12 je nezastavil ani time out KP Brna. Set tak vyzněl pro Prostějov jednoznačně poměrem 25:14.

Druhou sadu ale rychle začalo kontrolovat Královo Pole (5:8) a svůj náskok postupně navýšilo až na rozdíl devíti bodů (11:20). Prostějov však koncovku ještě zdramatizoval, protože se soupeřkám dokázal přiblížit na dosah (20:22), na výhru v setu už si ale KP Brno sáhnout nenechalo (22:25).

Následující dvě sady už pak měly podobný scénář, Prostějov si v nich vždy vypracoval několikabodové vedení, na které se Královo Pole jen marně dotahovalo. Po výhře 3:1 na sety si tak tým Miroslava Čady připsal na svoje konto třetí finálové vítězství a zasloužene zvedl nad hlavu mistrovský pohár. 

 

Prostějov  VK Královo Pole  3:1 (25:14, 22:25, 25:18, 25:22)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT