7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Bronzové medaile pro brněnské volejbalistky

 Brněnské volejbalistky dokázaly dotáhnout sérii s Prostějovem do vítězného konce. Ve čtvrtém utkání o třetí místo vybojovaly pětisetovou bitvu a mohly se radovat ze zisku bronzových medailí, které jsou alespoň částečnou útěchou za nesplněný sen o finále.

 

 

 

KP Brno - VK Prostějov 3:2 (16,-18,19,-22,12)
Rozhodčí: Vojtíšek, Klein Čas: 130 minut Diváků: 450 Stav série: 3:1

Sestavy:
Brno: Kubínová, Andrusenko, Onderková, Mikysková, Tobiášová, Hasalíková, libero Tomanová - Bradáčová, Jelínková, Hanusová
Prostějov: Krupníková, Gálíková, Sajdová, Gonciová, Kadlecová, Vivi, libero Fraňková - Měrková, Gogolová, Minářová, Soares

čtvrté utkání série o třetí místo se znovu přesunulo do Brna. Obě družstva do této chvíle shodně prokazovala, že domácí prostředí je pro ně spíše nevýhodou a svým soupeřům byla více než štědrými hostiteli. Pokud by s Brňankám povedla v zápase tato tradice zlomit, mohly se už radovat z bronzových medailí. Zřejmě i to ovlivnilo začátek utkání, ve kterém byly domácí hráčky jednoznačně lepší. Hned od úvodu se jim dařilo tvrdým servisem a kvalitně připravenými útoky přehrávat prostějovskou obranu. Rychlý náskok 8:4 a 16:11 stačily k získání prvního setu. Poté se však Prostějov vrátil do zápasu. Hostující hráčky zlepšily svůj servis, Brňanky měly na příjmu problémy a omezily se tím jejich útočné možnosti. Následující průběh byl velmi vyrovnaný. V druhém setu Prostějov odskočil ze stavu 16:15 na 19:15, což byl hlavní důvod, proč tento set získal a srovnal na 1:1. Třetí set patřil opět Královopolankám, které ze stejného stavu 16:15 sérií několika dobrých zákroků v poli a na síti změnily stav utkání na 2:1 ve svůj prospěch. Skóre setu bylo 25:19. Čtvrtý set už mohl rozhodnout o triumfu domácích. Obě družstva se střídala ve vedení, pak ale Prostějov získal 2-3 bodový náskok, který si dokázal udržovat. V rozhodujícím pátém setu prokázaly domácí hráčky velkou bojovnost. Prohrávaly sice ještě 6:8, pak ale stav setu srovnaly. Od stavu 12:12 už to byly pouze Brňanky, kdo získával body. Nejprve se podařilo zablokovat prostějovský útok, pak na sebe vzala zodpovědnost Ukrajinka Andrusenko a posledním útokem získala pro Brno bronozové medaile. Třetí místo je alespoň částečnou útěchou za nesplněný finálový sen. Na druhou stranu může ale trochu těšit fakt, že Brňanky v semifinále vypadly s mistryněmi, protože Olymp získal letošní titul ve finále bez jediné porážky.

Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Byli jsme celý zápas pod tlakem na přihrávce. Rozhodl skvělý výkon útočnice Andrusenko, která v klíčových momentech vzala zodpovědnost na sebe. Celá série byla psychicky náročná, jsme rádi, že ji máme za sebou. Se sezónou nejsme spokojeni, věřili jsme ve finále."

Táňa Krempaská, trenérka VK Prostějov: "Gratuluji soupeřkám k třetímu místu, které získaly zaslouženě. Nezvládáme páté sety, je to především psychický problém koncovek, ve kterých naše smečařky selhávají. Dnes jsme měli špatný začátek, pak jsme zlepšili servis, ale v klíčových momentech jsme selhali. Celkový výsledek je pro nás zklamáním."


foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT