7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V předsezónním měření sil dopadl nejlépe Liberec

FOTO8067

 

Kvůli odloženému startu UNIQA extraligy žen se do Brna o víkendu sjelo celkem osm týmů, aby zde na turnaji Pre-season Cup vyplnily čas zbývající do startu nejvyšší volejbalové soutěže žen vzájemnou herní přípravou. Vítězem turnaje se stal v Hale míčových sportů Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity Liberec, který v souboji o první místo porazil Prostějov. Královo Pole, pořadatel celého turnaje, se o pomyslný bronz střetlo s Olomoucí, na niž ale bohužel nestačilo, a tak skončilo na čtvrtém místě. 

 

„Jsme rádi, že jsme se mohli po dlouhých pěti měsících setkat téměř v kompletní sestavě. Páteční utkání nám dalo připomenout výsledky z minulé sezóny, semifinále proti Prostějovu se nám bohužel hrubě nepovedlo, ale poslední, byť prohrané utkání s Olomouci v improvizované sestavě, se už fanouškům muselo líbit. Byli jsme odvážní a mnohdy jsme si šáhli na hranice našich možnosti. Olomouc se v průběhu tohoto zápasu držela strategie nekazit, a to se ji vyplatilo," zhodnotil vystoupení královopolského týmu na turnaji hlavní kouč Erik Nezhoda.

O tom, že extraliga určitě přinese spoustu napínavých duelů, svědčilo utkání o první místo Pre-season Cupu, ve kterém v dlouhém pětisetovém souboji porazil Liberec Prostějov poměrem 3:2. „Jsem moc rád, že se KP Brno ujalo na poslední chvíli organizace tohoto turnaje, což nebylo jednoduché. Měli jsme navíc příležitost zahrát si i ve výborném prostředí," uvedl trenér Prostějova Miroslav ČadaCo se týká našich zápasů na turnaji, bylo v nich vidět, že už jsme více utkání před tím sehráli v sestavě, ve které plánujeme hrát i v extralize. Věřím, že nám naše forma vydrží," dodal.

Zápas o 5. místo mezi sebou na turnaji Pre-Season Cup svedl pražský Olymp s družstvem Šelmy "C", se kterým si vzhledem ke složení soupeřova týmu poradil bez jakýchkoli problémů a nedovolil mu uhrát ani jednu sadu. V utkání o 7. místo zvítězil Frýdek-Místek nad Šternberkem poměrem 3:1 na sety.

Start extraligy je naplánovaný na 21. října, a tak mají všechna družstva před sebou závěrečné dva týdny příprav. „Náš tým si teď trochu odpočine. Už se ale všichni moc těšíme na to, až mezi sebou přivítáme ještě Gretell a budeme moci konečně rozjet finální přípravu na extraligu hodnou našich kvalit," zdůraznil trenér Erik Nezhoda.

 

Výsledky turnaje Pre-Season Cup:

 

Čtvrtfinále:

5.10., Prostějov - Šternberk 3:0 (Prostějov)

5.10., Olomouc - Frýdek-Místek 3:1 (Olomouc)

6.10., Liberec - Olymp 3:0 (Liberec)

7.10., KP Brno - Šelmy 3:0 (Svitávka)

 

Semifinálové série 8. 10.:

Šelmy - Šternberk 3:0 (Hala MU FSpS)

KP Brno - Prostějov 0:3 (Hala MU FSpS)

Olymp - Frýdek-Místek 3:1 (Hala MU FSpS)

Liberec- Olomouc 3:1 (Hala MU FSpS)

 

Zápasy o umístění 9. 10.:

o 7. místo Frýdek-Místek - Šternberk 3:1 (Hala MU FSpS)

o 5. místo Olymp - Šelmy "C" 3:0 (Hala MU FSpS)

o 3. místo KP Brno - Olomouc 1:3 (Hala MU FSpS)

o 1. místo Liberec-Prostějov 3:2 (Hala MU FSpS)

 

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Ryšavý


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT