7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V pořadí čtvrtý pětisetový souboj měl v Přerově vítězný konec

KP vs CALCIT SLOV 24092022 28

 

Po Liberci, Prostějovu a Ostravě mají za sebou volejbalistky Králova Pole už čtvrtou pětisetovou bitvu, tentokrát v Přerově. Tým Radima Vlčka v předchozím kole hodně potrápil Prostějov a i dnes byl při chuti, navíc v domácím prostředí. KP Brno se sice na jeho půdě ujalo vedení 0:1 na sety, přerovské hráčky ale následující dva sety vyhrály a i čtvrtý rozehrály ve svůj prospěch. Bojovnost brněnského týmu se však znovu ukázala v plné síle a to, co se povedlo v Ostravě, Královo Pole zopakovalo znovu a zápas otočilo pro sebe. Přerovu tak po prohře 2:3 patří jeden bod, KP Brno si odváží domů vítězné dva. 

 

„Stále se snažíme rozložit zatížení jednotlivých hráček a chvílemi se nám to daří, chvílemi ne. I proto máme poměrně dost nevyrovnané výkony. Celé družstvo, a asi o trochu víc mladé hráčky, si znovu zaslouží pochvalu za to, že se na hřišti zlepšují a dokážou s týmem bojovat o výhru až do poslední chvíle. Nasáváme vítězného ducha z loňské sezóny a to je pro nás v tuto chvíli nejdůležitější," zdůraznil po zápase v Přerově hlavní kouč Erik Nezhoda.

„Od začátku sezóny se potýkáme s docela nevyrovnanými výkony, dnes bych chtěla pochválit Přerov, který hrál výborně a zatlačil nás. Zároveň ale gratuluji holkám, protože jsme prakticky vstaly z mrtvých, zvládly jsme zápas otočit a vyhrát," dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Královo Pole mělo hru v prvím setu dlouho pod kontrolou (10:19), za stavu 15:23 ale domácí připsaly šest bodů v řadě (21:23) a naznačily, že soupeřky ještě rozhodně potrápí. Po brněnské výhře 22:25 to pak byl Přerov, kdo zvládl lépe následující dvě sady a ujal se vedení 2:1. 

I ve čtvrtém dějství to vypadalo, že Přerov bude dál na hřišti dominovat (10:5, 12:8). KP Brno ale bojovalo ze všech sil a vývoj setu otočilo na svou stranu (14:16). Přerov zareagovat na vzrůstající náskok hostů nedokázal ani v této sadě (17:25) ani v následujcím tie breaku, který měly od stavu 3:3 už jednoznačně pod kontrolou brněnské volejbalistky a výhrou 8:15 si zajistily vítězství za dva body.

 

Přerov - VK Královo Pole 2:3 (22:25, 25:19, 25:21, 17:25, 8:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT